Sosyal Medya

Dünya

'Pilotlardan biri öldü'

Al Jazeera'ye konuşan Türkmen kaynaklar, pilotlardan birinin öldürüldüğünü ve cenazesinin de Bayırbucak bölgesinde saklandığı bilgisini verdi. Kürt Dağı’na inen diğer pilottan ise haber alınamıyor.



Sınır ihlâli yaptığı gerekçesiyle Türkmen Dağı üzerinde düşürülen Rus uçağındaki iki pilottan biri hayatını kaybetti. Kürt Dağı’na inen diÄŸer pilottan ise haber alınamıyor.

Uçağın vurulmasının ardından paraşütle atlayan pilotlardan biri, Türkmen Dağı’na düştü. Atlayış sırasında daÄŸdaki muhalif savaşçıların açtığı ateÅŸle öldürülen pilotun cenazesi muhalifler tarafından bulundu. Bölgedeki Türkmen kaynakların Al Jazeera’ye verdiÄŸi bilgiye göre cenaze, daÄŸda bulunan Türkmen savaşçılar tarafından ‘buzdolabında’ saklanıyor.

‘Ä°kinci pilot Ensar-üş Åžam kontrolündeki bölgeye indi’

Kaynaklar Al Jazeera’ye diÄŸer pilotun da Türkmen Dağı’nın batısında bulunan Kürt Dağı’na indiÄŸini söyledi. Bu pilotun akıbeti henüz bilinmiyor.

Kürt Dağı’nın önemli bir kısmı Ensar-üş Åžam örgütü kontrolünde. Bu örgüt Suriye’deki en büyük muhalif gruplardan Ahrar-uÅŸ Åžam ile birlikte Ä°slami Cephe’yi oluÅŸturan örgütlerden biriydi. Cephe dağılınca örgüt tek başına Ä°dlib’den Kürt Dağı’na kadar olan bölgede bazı alanları tek başına kontrolü altına aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.