Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz davası

Türkiye, Rusya ile doğalgaz fiyatında indirim konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine dün uluslararası tahkime başvurdu.



Reuters'a bilgi veren bir Türk enerji yetkilisi, "Rus ÅŸirketi Gazprom ile bir süredir görüÅŸmeler devam ediyordu ancak bu konuda beklenen geliÅŸmeler olmadı. Dün itibariyle tahkime gidildi, sanırım kararı tahkim verecek" dedi.

 

RUSYA'DAN RESMÄ° AÇIKLAMA YOK

 

Ancak Rusya'dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

Türkiye ile Rusya arasında doÄŸalgaz fiyatlarında 1 Ocak 2015'ten geçerli olacak fiyat indirimi konusunda mutabakat saÄŸlanmasına raÄŸmen resmi imzalar atılamamıştı.

 

Gazprom, temmuz sonunda Türkiye'ye yüzde 10.25 oranında indirim yapmayı kabul etmiÅŸ ancak Gazprom ile BOTAÅž arasında indirim anlaÅŸması imzalanmamıştı. Reuters'a konuÅŸan bir kaynak indirim görüÅŸmelerinin 'Türk Akımı nedeniyle bir türlü sonuçlanamadığını' ifade etmiÅŸti.

 

Reuters'ta 27 Haziran'da yer alan bir haberde bir hafta içinde imza iÅŸleminin tamamlanamaması halinde BOTAÅž'ın Gazprom'a karşı uluslararası tahkime gitme hakkı doÄŸacağı ve Türkiye'nin bunu deÄŸerlendirebileceÄŸi yer almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.