Sosyal Medya

Güncel

İHH'dan Suriye'ye acil un yardımı çağrısı

İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'de ekmeğin fiyatının 1100-1300 Suriye lirasına yükseldiği ülke için 'Acil Una İhtiyaç Var' kampanyası başlattı.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım DerneÄŸi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Suriye'de günlük ekmek üretiminin 200 bine çıktığını belirterek, "Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günde 20 ton un iÅŸliyoruz. Bu ekmekler Suriye'nin içindeki yerlere de ulaÅŸtırılıyor" dedi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmeÄŸin fiyatının bin 100-bin 300 Suriye lirasına (15-17 lira)  yükseldiÄŸi ülke için "Acil Una Ä°htiyaç Var" sloganıyla kampanya baÅŸlattıklarını anlattı. 

Suriye'de ve Türkiye sınırındaki yerlerde en önemli ihtiyacın gıda olduÄŸunu belirten Atalay, insanların barınma ihtiyaçlarını bir ÅŸekilde karşıladıklarını kaydetti.

Atalay, Suriye'nin içerisinde ve kamplarda sürekli olarak ekmek ihtiyacı olduÄŸuna vurgu yaparak, ÅŸunları söyledi:

"Kullanılan un büyük oranda Türkiye'den geliyor, çünkü Suriye'de 4 yıldır saÄŸlıklı bir ÅŸekilde tarım ve ticaret yapılamıyor. Ä°HH olarak son üç yıldır gerek Reyhanlı'daki fırınımızdan gerek bölgedeki sivil toplum kuruluÅŸlarından un bağışı alıyoruz. Bunlar ekmek yapılarak kamplara ve çadır kentlere gönderiliyor." 

Zaman zaman un kampanyası için çaÄŸrı yaptıklarını dile getiren Atalay, ÅŸöyle devam etti:

"Ekmek kış aylarında daha fazla tüketiliyor. Kilis'teki fırınımızda sürekli olarak ekmek üretiyoruz. Bu nedenle havaların soÄŸumaya baÅŸladığı ÅŸu dönemde unu önemsiyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluÅŸlarına büyük sorumluluk düÅŸüyor. Bu kuruluÅŸlar ve ÅŸirketler kamyon bazında bu yardımı yaparlarsa daha faydalı olur."

Osman Atalay, Ä°HH olarak Reyhanlı ve Kilis'teki fırınlarında günde iki vardiya halinde ekmek ürettiklerini anlatarak, "Günlük ekmek üretimimizin 200 bine çıktığı zamanlar oluyor. Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günde 20 ton un iÅŸliyoruz. Bu ekmekler Suriye'nin içindeki yerlere de ulaÅŸtırılıyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.