Sosyal Medya

Güncel

Akar: Sonuna kadar gidilecek

Genelkurmay Başkanı Akar, 23 Temmuz'dan bu yana PKK'ya 'ağır zayiat verdirildiğini' belirterek, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurtiçinde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edildi. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir" dedi.



Gnelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar, "AteÅŸ Serbest 2015" tatbikatının tamamlanmasının ardından faaliyete katılan TSK personeline bir konuÅŸma yaptı.  Genelkurmay BaÅŸkanı, PKK ile mücadelede son dönemdeki operasyonlar hakkında bilgi verirken "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurtiçindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiÅŸ ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiÅŸtir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Ülkemizin birliÄŸi, bütünlüÄŸü, güvenliÄŸi tam olarak saÄŸlanacak ve herkes rahat ve huzur içinde, bir bütün halinde hayatını sürdürecek" diye konuÅŸtu.

"Daha fazla zayiat verdirilebilirdi"

Özellikle 23 Temmuz tarihinden itibaren düzenlenen kara ve hava operasyonlarında PKK'ya aslında çok daha fazla zarar verilebileceÄŸini ancak bazı konularda kendilerini kısıtladıklarını belirten Akar ÅŸöyle devam etti:

"O da nedir? Kahraman silah arkadaÅŸlarımızın can güvenliÄŸinin korunması ve sivil hedeflere, vatandaÅŸlarımıza zarar vermeme konusundaki özen ve hassasiyettir. Bu insani duygular nedeniyle, hukuki zeminde kalmak arzusu ve düÅŸüncesiyle insana, insan canına verilen deÄŸer nedeniyle operasyonlar esnasında büyük bir dikkat, özen ve hassasiyet  gösterilmektedir. Bütün arkadaÅŸlarımız, tek pilottan, tek erden, en üst düzeydeki komutana kadar bütün arkadaÅŸlarımız sivillere zarar vermeme konusunda çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet göstermektedir."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.