Sosyal Medya

Güncel

Özkök: Başörtülülerden özür dilemem

Ertuğrul Özkök, Gülen'e yakınlığıyla bilinen bir üniversitede gerçekleştirilen söyleşide bir öğrenci tarafından kendisine 'başörtülülerden özür dileyecek misiniz?' sorusuna 'dilemem' diye cevap vermesi üzerine salon hızla boşaldı.



Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ErtuÄŸrul Özkök, Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve Kayseri'de faaliyet gösteren MelikÅŸah Üniversitesi'nde bir konferans verdi.

Üniversite mütevelli heyetinin tam kadro katıldığı konferansın başında bir öÄŸrencinin sorduÄŸu soru ErtuÄŸrul Özkök'te ÅŸok etkisi yaptı. ÖÄŸrencinin "411 el kaosa kalktı manÅŸeti atmıştınız. Ama buradakilerin çoÄŸu gördüÄŸünüz gibi baÅŸörtülü, bu baÅŸörtülülerden özür dileyecek misiniz, siz bu manÅŸetten piÅŸman mısınız?" sorusu üzerine salonda alkış tufanı koptu.

ÖÄžRENCÄ° SALONU TERK ETTÄ°

Buna raÄŸmen ErtuÄŸrul Özkök, özür dilemeyeceÄŸini ve attığı manÅŸetten piÅŸman olmadığını söyledi. Çok ilginç bir cevap veren Özkök, "Ben bu iÅŸin kanunlarla deÄŸil, toplum içinde kendi kendine çözülmesini istedim" cevabını verdi. Bu cevap üzerine soruyu soran öÄŸrenci salonu terk etti. Özkök ise "Gel cevabımı dinle" diyerek öÄŸrencinin arkasından bağırdı. Bunun üzerine salondaki 800'e yakın öÄŸrenci Özkök'ü alkışlarla protesto etti.

Özkök'ün öÄŸrencilerden gelen özellikle "Neden darbeleri desteklediniz?" gibi birçok soruya "O zaman öyleydi, biz de ÅŸartlara göre ne gerekiyorsa yaptık" ÅŸeklinde cevap verdi. KonuÅŸmasında siyasi mesajlar da veren Özkök, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı nefret dili kullanmakla ve sert konuÅŸmakla suçladı.

SALONUN YARISI BOÅžALDI

ErtuÄŸrul Özkök'ün verdiÄŸi konferansın büyük bölümünde kendisini tanıtıcı videoların öÄŸrencilere izlettirildiÄŸi, soru-cevap bölümünün kısa tutulduÄŸu öÄŸrenildi. Konferans boyunca yaklaşık 800 öÄŸrenciyle baÅŸlayan konferans 300 öÄŸrenciyle son buldu. Konferans sonunda MelikÅŸah Üniversitesi Rektörü Mahmut Mat tarafından Özkök'e ÅŸilt verildi. 

ANADOLU AJANSI DAVET EDÄ°LMEDÄ°

Konferans afiÅŸlerinin CHP Ä°l Binası'na asılması ise dikkatlerden kaçmadı. Telefonla ulaÅŸtığımız MelikÅŸah Üniversitesi yetkilileri etkinliÄŸin mütevelli heyeti kararıyla basına kapalı olduÄŸunu, sadece Cihan Haber Ajansı, DoÄŸan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nın davetli olduÄŸu söylediler. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, olayı sonradan öÄŸrendiÄŸini ve kendilerine herhangi bir davet, basın duyurusu gelmediÄŸini söyledi. GeçtiÄŸimiz günlerde MelikÅŸah Üniversitesi'ne "kamulaÅŸtırma yoluyla nitelikli yaÄŸma" yaptığı gerekçesiyle bir operasyon yapılmış ve mütevelli heyeti yetkilileri gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.