Sosyal Medya

Coğrafyamız

BMGK Filistin için toplanıyor

BMGK bugün Filistin için toplanacak ancak ABD'nin İsrail'e şartsız desteği sebebiyle önemli bir karar alınması beklenmiyor



BM Güvenlik Konseyi, Filistin genelinde yaşanan gelişmeler üzerine bugün olağanüstü toplanma kararı aldı.

Arap grubunun Ürdün aracılığıyla yaptığı toplantı talebi üzerine BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı üyeleri saat 11.00'de (TSİ:18.00) acil toplantıya çağırdı.

Son günlerde yaşanan şiddet olayları üzerine Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur da BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri'ne mektup yazarak önlem almalarını istemişti.

ABD'nin İsrail'e verdiği şartsız destek nedeniyle Konsey'de önemli bir adım atılması beklenmiyor.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylar, zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM