Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den 'her şeye hayır' eleştirisine cevap

AK Parti ile koalisyon hükümeti kurmak için ayrıntılı çalıştıklarını söyleyen MHP lideri Bahçeli, “Bu kadar ayrıntılı çalıştıktan sonra ‘Bunlar her şeye hayır diyorlar’ diyenleri, millet iradesine bırakıyorum” dedi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, HabertürkShow ve Bloomberg HT televizyon kanallarının ortak canlı yayınında gündeme dair deÄŸerlendirmelerde bulundu. AK Parti ile koalisyon hükümeti kurulması için yaptıkları hazırlıkları anlatan Bahçeli, "Bu kadar ayrıntılı çalıştıktan sonra, 'Bunlar koalisyon kurmaktan kaçıyorlar. Bunlar her ÅŸeye 'Hayır' diyorlar' cümlelerini söyleyenleri, millet iradesine bırakıyorum" dedi.

‘Çantadaki dosya DavutoÄŸlu'na verilecekti’

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun MHP'yi ikinci ziyaretinden bahseden Bahçeli, görüÅŸmede ön ÅŸartlarının kabulü halinde, koalisyon hükümeti kurmak için hazır olduklarını söylediÄŸini belirtti. Bahçeli, MHP'nin öne sürdüÄŸü ÅŸartların kabul edilmesi halinde, o gün yanında bulunan çantanın içindeki dosyanın BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na verilebileceÄŸini; böylelikle görüÅŸmelerin de devam edebileceÄŸini söyledi.

Bahçeli, daha sonra çantasının içindeki "MHP'nin koalisyon ÅŸartları"nın bulunduÄŸu dosyaları paylaÅŸtı. Dosyaların baÅŸlıklarını aktaran Bahçeli, koalisyon protokolünden bakanlık dağılımına kadar olan çalışmalarını anlattı.

MHP lideri, "Bu bir hazırlıktır. EÄŸer orada dört ÅŸartı kabul ettikleri zaman, 'Müsaade ederseniz biz biraz gidelim, arkadaÅŸlarla görüÅŸelim, ÅŸöyle olalım, böyle olalım' demiyoruz. EÄŸer Türkiye'de koalisyon zaruri hale gelmiÅŸ, bunda da MHP'nin bir sorumluluÄŸu varsa, dört ilke kabul edildiÄŸi takdirde, taşın altına elimizi deÄŸil, gövdemizi koyarız. 'Sadık kalacağımız konuları da çıkalım televizyonlarda Kur'an-ı Kerim'e de el basalım' dedim. Bu kadar ayrıntılı çalıştıktan sonra, 'Bunlar koalisyon kurmaktan kaçıyorlar. Bunlar her ÅŸeye 'Hayır' diyorlar' cümlelerini söyleyenleri, millet iradesine bırakıyorum" diye konuÅŸtu.

Bahçeli, koalisyon görüÅŸmelerin ardından BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun televizyonların karşısına çıkarak, "MHP'nin her ÅŸeye karşı olduÄŸu" yönünde görüÅŸ aktardıktan sonra algı yönetiminin harekete geçtiÄŸini söyledi. "MHP, hükümet kurmaya çalışıyor. Türkiye için çalışıyor. Milletimizin birliÄŸi, dirliÄŸi için çalışıyor. Terörle mücadelenin kökünü kazımak için çalışıyor. Bunlara varsanız, buyurun diyoruz. Yok, kaçıyorlar. Kaçaklar alışkanlık haline getirilmiÅŸ, kaçaklara karşı duranlar da 'hayırcılar' diye suçlanıyor. Böyle bir yanlış politika olmaz" diye konuÅŸtu.

‘BaÅŸarısızlığı diÄŸer siyasi partilerle paylaÅŸma’ eleÅŸtirisi

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, olayın ardından BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun görüÅŸme teklifini neden kabul etmediÄŸine iliÅŸkin bir soruyu yanıtladı:

"Sayın DavutoÄŸlu geliÅŸen olaylar karşısında özellikle terör faaliyetlerindeki sonuç alamamazlığının getirdiÄŸi sıkıntısıyla tüm siyasi partileri ortak deklarasyon yayınlamaya davet ediyor. Böylelikle de baÅŸarısızlığı diÄŸer siyasi partilerle paylaşıp kamuoyunu biraz daha zaman kazanmak açısından kullanıyor. Bu doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil."

Terörle mücadele yerine deklarasyon yayınlamanın anlamı olmadığını ifade eden Bahçeli, "Sayın DavutoÄŸlu, rahat olsun. Terörle mücadelesini kararlı bir ÅŸekilde yürütsün. Biz, baÅŸarı gördüÄŸümüz takdirde gerekli desteÄŸi her aÅŸamada veririz" diye konuÅŸtu.

‘Niye MHP'nin kullanılmasına müsaade edeyim?’

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu ile neden bir araya gelmediÄŸi yönündeki soruya Bahçeli ÅŸu cevabı verdi:

"Sayın KılıçdaroÄŸlu, partilerle görüÅŸme isteÄŸi ortaya koymuÅŸtur. MHP, zamanlama açısından bunun doÄŸru olmadığını ifade etmiÅŸtir. Yani Sayın BaÅŸbakan, MHP Genel BaÅŸkanı'nı davet ediyor, o davetin uygun olmadığını söyleyerek katılmıyor. Ana muhalefetin davetine katılıyor. O zaman toplumda MHP'ye iki ayrı yönden çok daha büyük saldırılar olur. Niye MHP'nin, bunların amaçları doÄŸrultusunda kullanılmasına müsaade edeyim?"

‘MHP'yi suçlayan kardeÅŸlerim var’

Bahçeli, "Toplumda 'Sayın Bahçeli her ÅŸeye hayır diyor' kanaati oluÅŸtu. Buna ne diyeceksiniz?" sorusunu yanıtlarken ÅŸunları söyledi:

"Ä°ktidar partisi ve sözcüleri, televizyonlarındaki konuÅŸmacıları, MHP'nin neye 'Hayır' dediÄŸini, tam tespit edip kamuoyuna aktaracakları yerde, 'hayırcılık' ile suçlaması, ona paralel anamuhalefetin de bunu böyle yapması halinde kamuoyunda tabii 'MHP, her ÅŸeye 'Hayır' diyor' diye bir kanaat oluÅŸuyor. Bu kanaat bizim camiamızda da var. MHP'ye gönül vermiÅŸ arkadaÅŸlarımız, 'Neden biz, her ÅŸeye 'Hayır' diyoruz?' diye AKP'nin birtakım algı yönetim merkezlerinin yönlendirdiÄŸi ÅŸekliyle etki altında kalıp MHP'yi suçlayan kardeÅŸlerim var. Bunların hangisiyle, nerede karşılaÅŸsanız, ilk soruları budur, 'Biz niye 'Hayır' diyoruz? Niye koalisyon kurmadık' diyorlar. Milletvekili adayı olarak ÅŸu an kamuoyu ile temas kuran kardeÅŸlerimize bu sorular yöneltilebilir ama milletvekili adayı arkadaÅŸlarımız, bu soruların cevabını bulamıyorsa bir puan kaybetmiÅŸtir. Buluyorsa mesele yok."

‘Mayıs ayında bu bilgiye ulaÅŸtıysa…’

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun PYD, IŞİD ve Esad rejiminin Mayıs ayında anlaÅŸtığı yönündeki açıklamalarınıdeÄŸerlendirmesi istenen Devlet Bahçeli, "Sayın BaÅŸbakan, Mayıs ayında bu bilgiye ulaÅŸtıysa 4 ayda tedbir almama acziyetinde bulunmuÅŸtur. Sayın BaÅŸbakan'ın biraz az konuÅŸmasında fayda vardır. Suçlamaları önlemek için istifaları önlemenin anlamı yoktur. Emniyetteki 3 görevden alma toplumu rahatlatmıştır. Asıl istifa etmesi gereken hükümettir" dedi.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.