Sosyal Medya

Güncel

"Yasin Börü'nün adı okuduğu liseye verilsin"

Bir grup Dicle Üniversitesi öğrencisi Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani bahanesiyle yaşanan olaylarda katledilen Yasin Börü'nün adının okuduğu liseye verilmesi çağrısında bulundu.



Dicle Üniversitesi (DÜ) öÄŸrencilerinden bir grup, Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterileri kınayarak olaylar sırasında katledilen Yasin Börü'nün okuduÄŸu liseye isminin verilmesi çaÄŸrısı yaptı.

Börü'nün öÄŸrenim gördüÄŸü Gaffar Okkan Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen, ellerinde üzerinde "Affet bizi çocuk", "Okula Yasin'in ismi verilsin", "Amed uyuma ÅŸehidine sahip çık", "Hepimiz Yasin Börü'yüz" yazılı pankart ve dövizler bulunan öÄŸrenciler adına açıklama yapan Zeynep Duyu, geçen yıl meydana gelen olaylarda çok sayıda kiÅŸinin zarar gördüÄŸünü hatırlattı.

Kurban Bayramı'nın 4. günü Börü ve arkadaÅŸlarının ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledildiÄŸine dikkati çeken Duyu, "Yaşıtları madde bağımlılığı, ÅŸiddet eÄŸilimi gibi nedenlerle sorun teÅŸkil ederken Yasin o yaÅŸta topluma karşı kendisini sorumlu hissetmiÅŸ, bayram günü muhtaçların yüzünü güldürmek için kurban eti dağıtımına katılmıştır. Bu davranışından dolayı ödüllendirilmesi gerekirken vahÅŸi çeteler tarafından hunharca ÅŸehit edilmiÅŸtir" ifadelerini kullandı.

Duyu, Börü ve arkadaÅŸlarının simge haline geldiÄŸini ifade ederek "DÜ öÄŸrencileri olarak bu barbar azınlığın Kürt halkının alnına sürdüÄŸü bu utanç lekesini gidermek ve ÅŸehidimizin hatırasını yaÅŸatmak adına öÄŸrencisi olduÄŸu okula Åžehid Yasin Börü adı verilerek kendisinin sembol haline getirilmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz" çaÄŸrısını dile getirdi.

Açıklamanın ardından öÄŸrenciler okulun giriÅŸine, güller ve Börü'nün fotoÄŸraflarının bulunduÄŸu dövizler bıraktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.