Sosyal Medya

Dünya

Hollande: Sığınmacılar Türkiye'de kalmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Sığınmacıların mümkün olduğu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyorsak biz de ona yardım etmeliyiz " dedi.



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, sığınmacı krizi konusunda Avrupa'nın Türkiye ile daha sıkı iÅŸbirliÄŸi içinde olması gerektiÄŸini belirterek, "Sığınmacıların mümkün olduÄŸu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyorsak biz de ona yardım etmeliyiz" dedi.

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'le Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu'na (AP) ziyaret gerçekleÅŸtiren Hollande, genel kurulda konuÅŸma yaptı.

Avrupa'nın OrtadoÄŸu ve Afrika'daki krizin sonuçlarını kestiremediÄŸini ve sığınmacı krizini ön görmekte geciktiÄŸini söyleyen Hollande, "Avrupa bir dizi krizle karşı karşıya. Bunlar finansal, sosyal ve ÅŸimdi de gelen sığınmacı akınıyla insani bir kriz niteliÄŸi taşıyor" diye konuÅŸtu.

Avrupa'nın deÄŸerlerini korumakta daha etkili olması gerektiÄŸini vurgulayan Hollande, "Dayanışma, sorumluluktan ayırt edilemez bir deÄŸerdir. Avrupa acil bir ÅŸekilde mülteci geleneÄŸine uymak için organize olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara ve sığınmacılara yardım eden ülkelere karşı dayanışma içinde olmak gerektiÄŸine dikkati çeken Hollande, "Türkiye ile daha sıkı iÅŸbirliÄŸi içinde olmalıyız. Konuya iliÅŸkin yürüttüÄŸümüz görüÅŸmeleri kesin kurallara baÄŸlamamız lazım. Sığınmacıların mümkün olduÄŸu sürece Türkiye'de ağırlanması gerekiyor. Türkiye'nin bize yardım etmesini istiyorsak biz de ona yardım etmeliyiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Hollande, Türkiye'ye yardım edilmediÄŸi takdirde sığınmacıların koÅŸullarının iyileÅŸtirilemeyeceÄŸini ve Avrupa'ya gelmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Ukrayna'daki kriz ve Avrupa'nın birçok ülkesinde düzenlenen terörist saldırıların bir güvenlik krizine de yol açtığına iÅŸaret eden Hollande, "Her krizde korkular ortaya çıkıyor. Korkuyla yaÅŸamak lazım fakat korkunun hayata egemen olmaması gerekiyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"SURÄ°YE'DEKÄ° KRÄ°Z HEPÄ°MÄ°ZÄ° Ä°LGÄ°LENDÄ°RÄ°YOR"

Suriye'de meydana gelebilecek olası bir "büyük savaÅŸ"tan kaçınmak gerektiÄŸine dikkati çeken Hollande, "Bu dram hepimizi ilgilendiriyor. Suriye'deki krizin ÅŸiddetlenmesine izin verirsek, kendimiz de korunamaz duruma düÅŸeriz" diye konuÅŸtu.

Hollande ayrıca Suriye'de Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esad ile IŞİD'e alternatif olan ve ülkenin geleceÄŸine katkı sunabilecek herkesle siyasi bir gelecek kurulabileceÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.