Sosyal Medya

Güncel

Yasin Börü ve arkadaşları katledildikleri yerde anıldı

Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine Kurban eti dağıtırken işkence ile öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, olay yerinde törenle anıldı.



Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleÅŸtirilen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaÅŸları olayın yıl dönümünde anıldı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahÅŸice öldürülen Yasin Börü ile arkadaÅŸları Ahmet Dakak, Riyat GüneÅŸ ve Hasan Gökguz için Åžehitler Kervanı Platformu tarafından olayın yaÅŸandığı merkez BaÄŸlar ilçesindeki Cengizler Caddesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuÅŸan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, geçen yılki olayın bir daha yaÅŸanmasını istemediklerini söyledi. 

Börü, çok üzücü bir dönem yaÅŸadıklarını ifade ederek, "Bu vahÅŸeti yapanları kınıyorum. Böyle vahÅŸetleri istemiyoruz. Bu bölgede barışın olmasını istiyor, olayla ilgili yargılamanın da adil ÅŸekilde yapılmasını, bu vahÅŸeti yapanlarla azmettirenlerin gerekli cezaları almalarını diliyoruz" dedi.

"Bu millete zulüm yapanlara Allah fırsat vermesin. O gün bu çevrede o zılgıtları çekenleri kınıyoruz. Allah huzurunda hesap verecekler" diyen Börü, ÅŸöyle devam etti:

"Olayla ilgili dava görülmeye baÅŸlandı. Mahkeme ertelendi. Davayla hakkımızın teslim edilmesini bekliyoruz. Bu vahÅŸeti yapanlar sadece burada deÄŸil, Allah katında da bunun hesabını verecekler." 

"SIRTIMIZI ELNDE SİLAH OLANLARA DEĞİL, ALLAH'A DAYADIK"

Åžehitler Kervanı Platformu BaÅŸkanı Ömer Çelik de en büyük hedeflerinin insanları kötülükten alıkoymak ve iyiliÄŸe yönlendirmek olduÄŸunu aktardı. 

Tüm insanların iyiliÄŸini istediklerini kaydeden Çelik, ÅŸöyle devam etti:

"Peygamberler, kendilerini doÄŸru yola çağırdıkları kavimleri tarafından büyük iÅŸkenceler görmüÅŸlerdir. Aynı ÅŸeyi ÅŸimdi bizler yaşıyoruz. Peygamberlerin bize devrettiÄŸi o bayrağı taşımaya çalışıyoruz. Bizim, bize bunları yapanların iyiliÄŸini istemekten baÅŸka amacımız yoktur. ÅžehitliÄŸi topluma anlatmak ve sevdirmek istiyoruz. Åžehitlerin bize emanet ettiÄŸi o bayrağı gelecek nesillere ulaÅŸtırmak en büyük amacımız. Hiçbir güç buna engel olamayacaktır. Bizler sırtımızı sahte ilahlara, elinde silah olan alçaklara deÄŸil, Allah'a dayadık."

AraÅŸtırmacı-yazar Mehmet GöktaÅŸ da "Bu ÅŸehri fethedenlerin hürmetine burayı marksistlere teslim etmeyeceÄŸiz. Bu peygamberler diyarını marksistlere vermeyeceÄŸiz. Bunun için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödenecektir" ifadesini kullandı.  

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler seslendirildi. 

Bazı katılımcıların, üzerinde Yasin Börü'nün fotoÄŸrafının bulunduÄŸu, "Yasin Börü'nün ulaÅŸtıramadığı kurban etini siz ulaÅŸtırın" yazılı yelek giydiÄŸi, bazılarının da "Yasin ve arkadaÅŸlarının katilleri ile azmettirenler hesap vermelidir", "Hepimiz Yasin Börü'yüz" yazan dövizler taşıdı. 

Dicle Üniversitesinden (DÜ) bir grup öÄŸrenci ile bazı sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri olayın yaÅŸandığı binanın önüne karanfil bıraktı.

Törene, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip EnsarioÄŸlu ve Hüda Par Genel BaÅŸkan Yardımcısı Vedat Turgut da katıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.