Sosyal Medya

Dünya

Hazar'dan 26 füze

Rusya Savunma Bakanı, Hazar Denizi’ndeki Rus savaş gemilerinin Suriye’deki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığını söyledi. Putin ise, Fransa Cumhurbaşkanı ile yaptığı bir görüşmeden bahsetti: Ona göre, Esed güçleriyle, ÖSO'nun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir.



Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, ülkesinin devlet baÅŸkanı Vladimir Putin’le Soçi’de görüÅŸtü. Televizyonda yayınlanan görüÅŸmede Åžoygu, IŞİD’e düzenledikleri operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Åžoygu, Hazar Denizi’ndeki 4 Rus savaÅŸ gemisinin Suriye’deki 11 IŞİD hedefine 26 füze fırlattığını söyledi. Bu aradaki mesafe bin 500 kilometre. Åžoygu, 30 Eylül’den bu yana Suriye’de düzenledikleri operasyonlarda 112 hedefe saldırdıklarını belirterek, “Saldırılarımızın kuvveti artıyor” ifadesini kullandı.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, hava kuvvetlerinin Esed güçlerinin kara operasyonlarını destekleyeceÄŸini söyledi. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande ile yaptığı görüÅŸmeden bahseden Putin, “Paris’e son ziyaretimde Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande, ilginç bir fikirden bahsetti. Onun düÅŸüncesine göre; Devlet BaÅŸkanı Esed’in hükümet güçleriyle, Özgür Suriye Ordusu olarak anılan oluÅŸumun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir” dedi.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarının sonuçları hakkında konuÅŸmak için erken olduÄŸunu belirtti. Åžoygu’ya Suriye konusunda ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, Ä°ran ve Irak’la iÅŸbirliÄŸi talimatı verdi.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Rus hava saldırılarının IŞİD'e karşı olmadığını söylemiÅŸ; "57 hava akımından 55'i ılımlı muhalefete karşı" demiÅŸti.

Kaynak: Reuters ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.