Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın şifresi çözüldü saldırılar engellendi!

Tunceli'de Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesinden sonra başlayan operasyonlardan kaçarken arkalarında bıraktıkları sırt çantasında örgütün şifreli planları çıktı. Güvenlik güçleri bu planlardan yola çıkarak çok sayıda saldırıyı engelledi.



Tunceli'de 26 Eylül günü merkeze baÄŸlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasındaki Yapraklı Mezrası'nda teröristlerle Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in ÅŸehit olduÄŸu çatışmanın ardından bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon baÅŸlatıldı.

6 kiÅŸi oldukları belirlenen teröristler yoÄŸun ateÅŸ altında kalıp, 2 otomatik silah ile 3 sırt çantasını bırakarak kaçtı. Arazide yapılan aramada silahlarla birlikte bulunan sırt çantalarının birinde örgüt üyelerinin kendi arasında ve Kandil Dağı ile yaptığı telsiz görüÅŸmeleri ve telefon görüÅŸmelerinde ÅŸifre olarak kullandığı bilgiler ele geçirildi. Güvenlik birimleri ÅŸifreli görüÅŸmeleri tek tek çözümleyerek, PKK'nın yapacağı saldırıları tespit etti.
Güvenlik güçlerinin ÅŸifreleri çözümlemesinin ardından baÅŸta Tunceli olmak üzerine Şırnak, Hakkari, Diyarbakır bölgesinde bir çok planlanan saldırılar önlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.