Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Facebook'tan tüm Afrika'ya ücretsiz internet!

Facebook, küresel çapta kanayan yaramıza bant olmak için düğmeye basıyor.



Hatırlarsanız bundan iki hafta önce sizlere dünyanın yarısı çevrimdışı; en çok da Afrika' demiÅŸtik. Ä°ÅŸte Facebook bu duruma bir çözüm bulmak için harekete geçti.

Telegr
aph'ın aktardığı habere göre, Facebook ile Eutelsat arasında imzalanan yeni anlaÅŸma dahilinde, önümüzdeki yılın sonu itibarı ile Afrika'ya mevcut uydulardan birisi üzerinden ücretsiz internet dağıtımı gerçekleÅŸtirilecek.

Eutelsat konuya iliÅŸkin açıklamasında uydunun 'doÄŸrudan kulanıcıya' formunda olduÄŸunun altını çiziyor ki bunun pratikteki anlamı Afrika'nın en ücra köÅŸesinde yaÅŸayanlar dahi ücretsiz biçimde çevrimiçi olabilecekler. Uydunun internet eriÅŸiminin Internet.org adresi üzerinden gerçekleÅŸeceÄŸini de not olarak düÅŸelim.

Bu vesile ile Facebook'un giriÅŸimlerinin sadece bununla sınırlı olmadığının da altını çizelim. Åžöyle ki sosyal aÄŸ devinin yol haritasına baktığımızda karşımıza kendi uydusunu üretmekten tutun da dev drone'lar aracışığı ile uzak bölgelere internet eriÅŸimi sunmak gibi planları var.

Son olarak da yukarıdaki haberimize tıklamayacaklar için buradan da Afrika'nın içler acısı durumunu gösteren internet grafiÄŸini paylaÅŸalım:

 

 
 

GördüÄŸümüz gibi dünya nüfusunun halen yarısından fazlası (%53.6) çevrimdışı. Yani diÄŸer bir deyiÅŸle, 2015 sonu itibarı ile halen 4 milyardan fazla insanın internet eriÅŸimi olmayacak.

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.