Sosyal Medya

Coğrafyamız

Siyonistler 6 Yaşındaki Çocuğu Vurdu

İsrail askerlerinin Nablus'ta bugün bazı Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskınlarda 10 kişi gerçek mermiyle, 4 kişi de İsrail askerlerinin darbeleri sonucunda yaralandı.



Batı Åžeria'da 6 yaşında Filistinli bir çocuÄŸun evinin önünde uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu midesinden vurularak yaralandığı bildirildi.

Filistin'in Maan haber ajansında yer alan haberde, "Yahudi yerleÅŸimci olduÄŸundan ÅŸüphelenilen bir kiÅŸinin aracıyla yoldan geçerken saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve ardından olay yerinden kaçtığı" belirtildi.

Yusuf Beyan at-Tabib isimli Filistinli çocuk saldırının ardından Batı Åžeria'nın kuzeyindeki Kalkilya ÅŸehrinde bir hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkilileri at-Tabib'in saÄŸlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Ä°srail ordu sözcülüÄŸünden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "saldırıdan haberdar olduklarını ve askerlerin olay yerine ulaÅŸarak soruÅŸturma baÅŸlattığını" söyledi. Yetkili, "olayla ilgili henüz bir delile ulaşılamadığını ve soruÅŸturmanın zaman alabileceÄŸini" ifade etti.

Nablus'ta olaÄŸan üstü hareketlilik

Batı Åžeria'nın kuzeyindeki Nablus ÅŸehri yakınlarında bulunan Yahudi yerleÅŸim yerleri Elon Moreh ve Ä°tamar arasında seyahat eden bir araca 1 Ekim'de ateÅŸ açılması sonucu 2 Yahudi yerleÅŸimci hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırının gerçekleÅŸtirildiÄŸi perÅŸembe gününden buyana Nablus kenti yoÄŸun güvenlik önlemlerine sahne oluyor.

Ä°srail ordusu "saldırganların yakalanması için bölgeye 4 yeni birliÄŸin daha sevkedildiÄŸini" açıklamıştı.

Filistinli görgü tanıkları, Ä°srail askerlerinin Nablus'ta bugün bazı Filistinlilerin evlerine düzenlediÄŸi baskınlarda 10 kiÅŸi gerçek mermiyle, diÄŸer 4 kiÅŸi ise Ä°srail askerlerinin darbeleri sonucunda yaralandığını bildirmiÅŸti. Olayla ilgili Ä°srail ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ä°srail'in 1967'den beri iÅŸgal altında tutuÄŸu Batı Åžeria'de 400 bin, DoÄŸu Kudüs'te 200 bin Yahudi yerleÅŸimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre bu yerleÅŸim yerleri illegal kabul ediliyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.