Sosyal Medya

Dünya

Almanya Orduda siber birlik kuruyor

Alman Federal Ordusu, sanal saldırılara karşı korunmak için özel bir siber birlik kuracak.



Almanya'da Federal Orduya baÄŸlı hava ve deniz kuvvetlerine benzer sanal saldırılara karşı savunma yapmak için özel bir siber birlik kurulması planlanıyor. Ä°nternet üzerinden yapılan sanal saldırılar hakkında düzenlenen bir konferansta konuÅŸan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, federal meclisin bilgisayar sistemine yapılan sanal saldırıdan sonra, savunma için bir siber birliÄŸin kurulmasının öneminin daha da iyi anlaşıldığını söyledi.

Askeri birliklere gönderdiÄŸi bir mektupta Von der Leyen, bilgisayar ve siber savunma ile ilgili bölümlerde dağınıklık ve farklı iletiÅŸim iliÅŸkileri bulunduÄŸunu ve ortak bir IT mimarisinin saÄŸlanması gerektiÄŸini vurguladı.

Alman Savunma Bakanlığından verilen bilgiye göre Federal Orduda bu alanda yaklaşık 80 servis bulunuyor ve bu servislerde 15 bin kiÅŸi çalışıyor. Yeni oluÅŸturulacak siber birlik için 2016 yılının başına kadar, devlet müsteÅŸarı Katrin Suder'in yönetiminde bir çalışma grubu kurulacak.

Yeni birliÄŸin önümüzdeki yıl devlet bütçesine hiçbir yükü olmayacağı, bir sonraki yıl ise çok az bir ek harcama gerektirdiÄŸi bildirildi. Yeni kurulacak birliÄŸin başına genel bir komutan atanıp atanmayacağı da henüz kesin belli deÄŸil.

Siber birlik hakkındaki ilk eleÅŸtiri YeÅŸiller Partisinden geldi. YeÅŸiller savunma politikaları sözcüsü Agnieszka Brugger, yeni birliÄŸin siber alanda hangi somut görevlerinin bulunduÄŸunun belirsiz olduÄŸunu, ÅŸayet Federal Ordu yabancı aÄŸlarda etkili olacaksa, bunun büyük bir görev anlamına geldiÄŸini söyledi. Brugger, siber saldırı yapmak isteyenlerin sanal alanda savaÅŸ yapılmasını da hukuka uygun gördüklerini ifade etti.

Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamada, siber birliÄŸin savunma amaçlı olduÄŸu, ÅŸimdiye kadar hiçbir siber saldırının yapılmadığı, ülke içinde böyle bir operasyonun zaten kanuna aykırı olduÄŸu belirtildi. Yurtdışında böyle bir saldırının gerçekleÅŸtirilebilmesi için ise federal parlamentonun onayının ÅŸart olduÄŸu hatırlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.