Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinliler: Aksa'nın bölünmesine izin vermeyeceğiz

Filistinli gruplar "Aksa'ya el sürmek, inancımıza, kutsallarımıza bir saldırıdır. Mescid-i Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünmesine izin vermeyeceğiz" dedi.



Gazze'deki Filistinli gruplar, Ä°srail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

Filistinli grupların Gazze'de düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, Ä°srail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden ihlallerinin amacının, Aksa'yı Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölmek ve akabinde mescidi yıkmak olduÄŸu savunuldu.

Toplantıya katılan Hamas, Ä°slami Cihad, Halk DireniÅŸ Cephesi, Mücahitler Hareketi, Özgürler Hareketi, Halk Cephesi ve Halk DireniÅŸ Hareketi adına sözü alan Hamas yöneticilerinden Ä°smail Rıdvan, Ä°slam dünyasını, Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılar karşısında üzerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirmeye çağırdı. 

Ä°srail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarını Müslümanlara kapatmasını kınayan Rıdvan, "Aksa'ya el sürmek, inancımıza, kutsallarımıza bir saldırıdır. Mescidin zamansal ve mekansal olarak bölünmesine izin vermeyeceÄŸiz" dedi. 

Rıdvan ayrıca Filistin yönetimine, Ä°srail ile "güvenlik iÅŸ birliÄŸine" son vermesi ve elini direniÅŸin üzerinden çekerek Kudüs'ü YahudileÅŸtirmeyi hedefleyen Ä°srail planlarıyla mücadele etmesi çaÄŸrısında bulundu.  

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "RoÅŸ AÅŸana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleÅŸimci, Ä°srail Tarım Bakanı Uri Ariel'in eÅŸliÄŸinde Aksa'ya girmiÅŸ, yerleÅŸimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaÅŸartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmiÅŸti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi yaralanmıştı.

Ä°srail'in Filistinlilere müdahalesi, baÅŸta Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas olmak üzere birçok kiÅŸi ve hareket tarafından kınanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.