Sosyal Medya

Güncel

Yunus Koca cineyetinde kan donduran ifadeler

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın katil zanlısı cinayeti anlattı.



Diyarbakır’da, AK Parti eski Gençlik Kolları Ä°l BaÅŸkanı Yunus Koca’yı, kendisine ait eczanenin önünde tabancayla kurÅŸun yaÄŸmuruna tutarak öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 ÅŸüpheliden Bilgin BölükbaÅŸ’ın, ifadesinde, "Cinayeti iÅŸlemeden önce aracının camını tıklatıp, ’Yunus aÄŸabey kusura bakma seni vurmak zorundayım’ dedim" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Cinayeti azmettirdiÄŸi iddia edilen Mustafa Akçil’in ise "Ä°stanbul’da M.S.F. isimli emlakçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca’nın yakın arkadaşının kızını iÄŸfal ettiÄŸini ve aynı zamanda PKK’ya tıbbi yardımda bulunduÄŸunu söyledi. Bu iÅŸi yapıp yapmayacağımı sordu. Ondan alacağım para ile ideallerimi gerçekleÅŸtirecektim" dediÄŸi kaydedildi.

MÄ°T’TEN GELDİĞİMÄ° SÖYLEDÄ°M

Diyarbakır’a geldikten sonra Yunus Koca’nın eczanesinin yerini öÄŸrendiÄŸini ve gözetlediÄŸini belirten Akçil, "Eczaneye giderek Yunus ile görüÅŸmek istediÄŸimi söyledim. Yunus’un olmadığını ve birazdan geleceÄŸini söylediler. MÄ°T’ten geldiÄŸimi söyleyince beni oturmak için buyur ettiler. Sonra geleceÄŸimi söyleyip ayrıldım. Her gün eczaneyi ve Yunus’un evini gözetliyordum. Eczaneye gitmek istiyor bir türlü gidemiyordum. Sonra otele giderek neden gördüÄŸüm halde Yunus’u vuramadığımı düÅŸündüm. Diyarbakır’da telefonum sürekli kapalıydı. Bu ÅŸekilde hergün eczane önüne gidip gözetledim" dedi.



SANKÄ° BÄ°RÄ° BENÄ° ENGELLÄ°YORDU

Eczaneyi gözetlemeye giderken yakında bulunan türbede Kuran okuyan kadınlara para verdiÄŸini belirten Akçil, "Türbenin etkisinden olup olmadığını bilmiyorum ama ben yerimden kıpırdayamadım. Bir türlü eczaneye gidemedim. PoÅŸetteki silaha mermi sürdüm. Ama bir türlü kalkamadım. Sanki biri beni engelliyordu. Otelin yanında kabirler olunca oteli deÄŸiÅŸtirmeyi düÅŸündüm ama vazgeçtim. Silah, mermi, her ÅŸey hazır olmasına raÄŸmen elim kolum baÄŸlandı. Defalarca kendisini vurabilecekken vicdanen yapamadım. ÖÄŸleden sonra tekrar eczaneye gittim. Yunus’u sorduÄŸumda yine olmadığını söylediler. Kendimi sorguladım ve Ä°stanbul’a dönmeye karar verdim"diye konuÅŸtu.

DÄ°YARBAKIR ÅžU AN BU Ä°Åž Ä°ÇÄ°N ÇOK ELVERÄ°ÅžLÄ°

Ä°stanbul’a gittikten sonra otogarda Bilgin BölükbaÅŸ ile karşılaÅŸtıklarını söyleyen Akçil, "Kendisine olayı anlatmadan bir iÅŸ olduÄŸunu söyledim ve ’Adam öldürebilir misin?’ dedim. O’da bana ’Ben seninle her iÅŸi yaparım’ dedi. Sonra M.S.F.’nin Fındakzade’de bulunan ofisine gittim. M.S.F. bana meselenin kendi meselesi olmadığını, bir dostunun meselesi olduÄŸunu söyledi. M.S.F. kendisine iade ettiÄŸim silahı ve 3 bin lira para verdi. Diyarbakır’ın ÅŸu an bu iÅŸ için çok elveriÅŸli olduÄŸunu söyledi. Bilgin bu sürede beni çok kez arıyordu. 25 AÄŸustos günü Bilgin ile birlikte otobüse binip Diyarbakır’a gittik. Yolda Bilgin’e olayın tamamını anlattım. Bilgin ne kadar para alacağımızı sorunca 100 bin lira olduÄŸunu söyledim" dedi.



AÄžABEY VURDUM

Bilgin BölükbaÅŸ’ın bir an önce iÅŸi bitirip gitmek istediÄŸini belirten Akçil, "Bilgin’e eczaneyi gösterdim, silah onda duruyordu. Ben Mersin’e gideceÄŸimi söyleyerek otobüse binip Ä°stanbul’a gittim. Ä°stanbul’da M.S.F.’nin ofisine gidip 2 bin lira daha aldım ve Diyarbakır’a döndüm. Bilgin’e ’Bu iÅŸ senin yiyeceÄŸin nane deÄŸil’ dedim. O da ’AÄŸabey sana söz veriyorum bu akÅŸam bu iÅŸi bitireceÄŸim’ dedi. Otelde Bilgin’e cesaret hapı diye bir aspirin verdim. Yunus’u öldürdükten sonra ne yapacağını sordu. Ben de otogara gelmesini söyledim. ÖÄŸleden sonra beni arayarak heyecanlı bir ÅŸekilde ’AÄŸabey vurdum’ dedi. Ben ’Ciddi misin’ diye sorunca yemin ederek vurduÄŸunu söyledi. Sonra otelden çıkıp otogara gittim. Bilgin gelince kan ter içindeydi. O’na temiz gömlek giydirdim. Yunus’u nasıl vurduÄŸunu sordum. Eczaneye ilaç alma bahanesi ile girdiÄŸini, Yunus’un bu sırada eczaneden çıktığını, Yunus aracına binince yanına gidip camı tıklattığını, bu sırada açık olan camdan ateÅŸ ettiÄŸini söyledi. Otobüste ikimiz de uyuyakalmıştık. Biri bizi dürterek uyandırdı. Bilgin’in üzerini arayıp silahı buldular. PiÅŸmanım, namus meselesi olarak biliyordum. M.S.F. beni kandırdı" diye konuÅŸtu.

KAFASINA 3, KALBÄ°NE 1, CÄ°NSEL ORGANINA 1 EL SIKACAKSIN

Cinayeti iÅŸleyen Bilgin BölükbaÅŸ ise öldürdüÄŸü Yunus Koca’yı tanımadığını belirterek, "Esenler Otogarı’nda muavinlik yapıyorum. Cavit Sivri’yi de otogardan tanıyorum. En son kendisini otogarda gördüÄŸümde Yunus isimli bir kiÅŸiyi namus yüzünden vuracağını söyledi. Yunus’un bir kıza tecavüz ettiÄŸini ve onu araÅŸtırmak için Diyarbakır’a gittiÄŸini söyledi. Bir gün sonra otogarda Cavit ile görüÅŸtüÄŸümüzde Diyarbakır’da bir adam kaldıracağını, bu ÅŸahsın bir arkadaşının kızına tecavüz ettiÄŸini, namus meselesi olduÄŸunu söyledi. Ben de namus meselesi olduÄŸundan Diyarbakır’a gitmeyi kabul ettim. GittiÄŸimizde bana Yunus’un ev ve iÅŸyerini gösterdi. Buralarda keÅŸif yaptık. Yunus gelince evinin önünde elimi belime götürdüm ama silah çekemedim. Çünkü cesaret edemedim, panikledim. AkÅŸam Cavit iÅŸi bitirmemi söyledi. Beni her gönderdiÄŸinde ’Kafasına 3, kalbine 1, cinsel organına 1 el sıkacaksın. Geriye kalan kurÅŸunu arkadan saldıran olursa sıkarsın’ diye telkinde bulunuyordu" dedi.

Ä°NTERNETTEN NÖBETÇÄ° ECZANELERE ARAÅžTIRMIÅž

28 AÄŸustos günü internetten nöbetçi eczaneleri araÅŸtırdığını ve Koca Eczanesi’nin nöbetçi olduÄŸunu tespit ettiÄŸini belirten BölükbaÅŸ, ÅŸunları anlattı: "Gece eczane çevresine gidip 02.00 sıralarına kadar bekledik. Vurma fırsatımız olmayınca otele döndük. Sabah 05.00’da Cavit beni tekrar eczaneye gönderdi. Bu sırada Yunus yalnız başına eczaneden çıktı ama yine vuramadım. Cavit Mersin’e gideceÄŸini söyleyerek ayrıldı. Cavit geldiÄŸinde bana bir sürprizi olduÄŸunu ve hediye aldığını söyledi. Ä°ki tane bira alıp otele gittiÄŸimde bana peçete içinde 10 adet cesaret verici hap gösterdi. Olay günü bana cesaret hapı içirdi. Daha sonra eczaneye girerek ÅŸahsı görmek için AÄŸrı kesici hap aldım. O sırada Yunus dışarı çıktı. Arabanın yanına yaklaşınca 3 el ateÅŸ ettim. Yere yığıldıktan sonra 1 el daha ateÅŸ ettim. Kaçarken ÅŸapkamı attım ve Cavit’i arayarak iÅŸi bitirdiÄŸimi söyledim. Otobüse binip yola çıktık. Kayseri’de dinlenme tesisinde durduk. Cavit’e silahın tutukluk yaptığını söyledim. O’da suikast silahının hiç bir zaman tutukluk yapmayacağını söyleyerek havaya bir kez ateÅŸ etti. Tekrar yola çıktık ve Kayseri yakınlarında polis otobüsü durdurarak bizi yakaladı. Cavit ile Ä°stanbul’da bir ev kiralayıp birlikte soygun yapacaktık. Yunus Koca’yı ben öldürdüm. Cavit tarafından bilinçsizce kullanıldım, kandırıldım, piÅŸmanım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.