Sosyal Medya

Coğrafyamız

''Namaz, Facebook'tan hayırlıdır''

Mısır'da sabah ezanına 'Facebook' kelimesini eklediği gerekçesiyle bir müezzin görevden alındı.



Mısır'ın kuzeyindeki Bahira kentinde sabah ezanına "Facebook" kelimesini eklediÄŸi gerekçesiyle bir müezzinin açığa alındığı bildirildi.

Kefr Ed-Devvar bölgesi halkının, Rahmet Camisi müezzini Mahmud Yusuf'u sabah ezanında "Essaletü hayrun minennevm" (Namaz, uykudan hayırlıdır) kısmını, "Essaletü hayrun min Facebook" (Namaz, Facebook'tan hayırlıdır) ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirerek okuduÄŸu için Mısır Dini Ä°ÅŸler Bakanlığı'na ÅŸikayet ettiÄŸi, bakanlığın "ezanı tahrif ettiÄŸi ve Facebook kelimesini eklediÄŸi" gerekçesiyle müezzin hakkında soruÅŸturma açılarak açığa alınmasını kararlaÅŸtırdığı öÄŸrenildi.

Öte yandan basında yer alan haberlere göre müezzin Yusuf, hakkındaki iddiaları reddederek, bunun birtakım kiÅŸilerin itibarsızlaÅŸtırma giriÅŸimi olduÄŸunu öne sürdü.

Konu ülkede sosyal medyanın en önemli gündem maddeleri arasına girdi. Bazı katılımcılar haberi gülünç olarak yorumlarken diÄŸer bir grup ise müezzinin haklı olduÄŸunu, bu günlerde insanların çoÄŸunun sosyal medyayla fazla meÅŸgul olduÄŸu için namazlarını ihmal ettiÄŸini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.