Sosyal Medya

Güncel

Sehidler üzerinden KİRLİ OYUN

30 yıldır akan kanın durması için başlatılan Çözüm Süreci’ni “AK Parti ile PKK anlaştı”, “Askeri, kışlaya hapsettiler” şeklindeki sözlerle baltalamaya çalışan çevrelerin, 2 polisimizin uykuda PKK’lı teröristlerce kahpece katledilmesinin ardından başlatılan operasyonları eleştirmesi tuhaf karşılanıyor.



Türkiye’de barış havasını tüm yurtta hakim kılma amacıyla baÅŸlatılan Çözüm Süreci’ni “AK Parti’nin PKK ile anlaÅŸarak askeri, kışlaya hapsettiÄŸi” yalanıyla yorumlayan çevrelerin, son günlerde terör örgütüne yönelik baÅŸlatılan imha operasyonlarına da karşı çıkması tuhaf karşılanıyor. 2 polisimizi uykuda katleden, Jandarma Komutanı’nı eÅŸi ve çocuÄŸunun yanında vuran, Kürt askerlerin de aralarında bulunduÄŸu Mehmetçiklere hain pusular kurarak ÅŸehid eden hainlere yönelik yürütülen kararlı operasyonları eylem ve söylemleriyle aksatmaya çalışanlara tepki gösteren Çözüm Süreci Sivil Ä°nisiyatif DerneÄŸi (ÇÖZÜMDER) Genel BaÅŸkanı Ercan Ezgin, özellikle ÅŸehit cenazeleri üzerinden oynanan kirli ve çirkin oyuna dikkat çekti.

Vesayetçi zihniyetin, barış için vücudunu taşın altına koyan bir CumhurbaÅŸkanı’nı ‘Kürt düÅŸmanı’ gibi, geçmiÅŸte Kürtlere her türlü baskı ve zulmü reva gören kendilerini ise Kürt dostu gibi gösterdiÄŸini vurgulayan Ercan Ezgin, böyle bir süreçte tüm çevrelerin siyasi çıkarlarını bir kenara koyarak ülkeyi iyi bir ÅŸekilde sevk ve idare etme noktasında iÅŸbirliÄŸi yapması gerektiÄŸini vurguladı.

ERDOÄžAN’I ‘KÜRT DÜÅžMANI’ GÄ°BÄ° GÖSTERMEYE ÇALIÅžIYORLAR

Çözüm sürecinin adının PKK ile anlaÅŸma veya güvenlik güçlerini etkisiz hale getirmek olarak konulamayacağını belirten ÇÖZÜM-DER Genel BaÅŸkanı Ercan Ezgin, “Özellikle bu son dönemde Kemalist, ulusalcı, paralelci bilumum vesayetçi çevreler, geçmiÅŸte Kürt meselesinde ÅŸiddet ve baskıyı ön plana çıkararak bugünlere sadece o politikaları miras bıraktı. KCK operasyonlarıyla belediye baÅŸkanlarını kelepçeleyerek teÅŸhir eden paralelciler de bunlarla birlikte ÅŸimdi Kürt dostu gibi görüntü veriyor. Analar aÄŸlamasın ÅŸiarıyla yola çıkan, anadilde eÄŸitimin önünü açan, DGM’lerin kaldırılmasını saÄŸlayan, devlet tarafından Kürtlerin ret ve inkâr edilmesine son veren uygulamalara imza atan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı ise ‘Kürt düÅŸmanı’ gibi göstermeye çalışıyorlar” diye konuÅŸtu.

Şırnak’ın BeytüÅŸÅŸebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen hain saldırıda ÅŸehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde aÄŸabey Yarbay Mehmet Alkan’ın dile getirdiÄŸi tepkisel sözleri “acılı” olduÄŸu için yargılamayacağını belirten Ercan Ezgin, “Ama her iki kutup medya da bunu kullanıyor. Özellikle sol ve paralel medya bunu kullanarak toplumda hükümete ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a karşı halkı kin ve düÅŸmanlığa sevk etme adına kirli ve çirkin bir oyun oynuyor” dedi.

ÅžEHÄ°T CENAZELERÄ°NÄ° KULLANIYORLAR

Ezgin, “Aynı zihniyetler ÅŸehit cenazelerinde veya terörü protesto yürüyüÅŸü bahanesiyle hükümete ve devlete saldırıyorlar. Bunu kullanan kesimler de var. Radikal sol unsurlar, ulusalcılar ve paralelciler bunu kullanıyor. HDP’nin yüzde 13 oy almasını saÄŸlayan unsurlar da bunlardı. Bu baÄŸlamda karşımızdaki tehlikenin ne kadar büyük olduÄŸunu da görmemiz lazım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kendisinin de çözüm sürecini savunan bir insan olduÄŸunu hatırlatan Ercan Ezgin, “Çözüm sürecinde muhatap halktır ama kamu düzeni ve kamu güvenliÄŸini bozucu ne varsa onla mücadele etmek lazım” diyen Ezgin, ÅŸöyle konuÅŸtu: “Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm de barış da konuÅŸulamaz. Devletin ÅŸefkat ve kudret yolunu aynı anda götürmesi lazımdı. Bu anlamda emniyet içerisindeki paralel yapı unsurlarına da dikkat etmek lazım. Birçok olayda gerekli müdahaleyi yapmadılar, gerekli tedbirleri almadılar. Birçok olayda da gerekmediÄŸi halde topumu germek ve halkı kışkırtmak amacıyla aşırı güç kullandılar. Ve bu unsurlar hâlâ bölgede çok aktif.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.