Sosyal Medya

Dünya

Viriri: Hiç kimse dini nedeniyle...

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Viriri: AB ülkelerinin, göçmen kabulünde herhangi bir ayrımcılık yapması yasak. Hiç kimse, dini nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamalı.



AA'nın haberine göre, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Itayi Viriri, bazı AB ülkelerinin sadece Hristiyan göçmenleri ülkelerine kabul edeceÄŸini açıklaması hakkında, AB ülkelerinde herhangi bir ayrımcılığın uygulanmasının yasak olduÄŸunu ifade ederek, dini nedeniyle göçmenlerin ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiÄŸini vurguladı.

Viriri, yaptığı açıklamada, " AB ülkelerinin, göçmen kabulünde herhangi bir ayrımcılık yapması yasak. Hiç kimse, dini nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamalı. Yeni bir ülkeye yerleÅŸme, tamamen korunma amaçlı ise din gibi sınırlayıcı entegrasyon kıstasları kullanmak bu amacı temelinden çürütmektedir. Uluslararası korumaya ihtiyacı olan herkesin dini ne olursa olsun AB ülkelerine göçmen olarak kabul edilmesi gerekir" diye konuÅŸtu.

Dini ve etnik ayrımcılık uygulayarak ve göçmenleri seçerek ülkelerine kabul eden ülkelere yönelik Uluslararası Göç Örgütü olarak herhangi bir yaptırım uygulama güçlerinin olmadığını belirten Viriri, "IOM, sadece ülkelere göçmen kabul ederken dini ve etnik ayrımcılık yapmama 'tavsiyesinde' bulunabilir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.