Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Türkiye'ye IŞİD uyarısı

Ali Ekber Rafsancani Türkiye’nin Tahran elçisine iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak isteyen gizli ellerin olduğunu söyledi. Rafsancani ayrıca Türkiye’nin Tahran elçisini Türkiye’deki IŞİD varlığına karşı uyardı.



19 AÄŸustos ÇarÅŸamba günü Tahran'da Hakan Takin ile görüÅŸen Rafsancani Ankara'yı tekfircilere karşı dikkatli olmaya çağırdı.
“IŞİD'in Türkiye'de kendine üssler kurması ihtimal dahilinde” diyen Rafsancani, bölgedeki durumu “zehir”e benzeterek bu zehrin Türk toplumunu zehirleyebileceÄŸini belirtti.

Ä°ranlı siyasetçi, Türkiye'nin “önemli siyasi partileri”nin ülkeyi yönetme noktasında “ciddi” olmaları gerektiÄŸini ve “ulusal çıkarları” gündemlerinin en üst sırasına koymaları gerektiÄŸini söyledi.

Ankara-Ä°ran iliÅŸkilerine dair de açıklamalarda bulunan Rafsancani “Ä°ki ülkenin iliÅŸkilerini bozmaya çalışan gizli eller var” uyarısında bulundu.
Karşılıklı iÅŸbirliÄŸi çaÄŸrısında bulunan Rafsancani her iki ülkenin de “ iç güvenliklerini güçlendirme ve devam ettirme”sinin önemini vurguladı.

Aynı toplantıda bir Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilisi Takin'i PKK eylemlerinden dolayı yakılan Ä°ran tırları hakkında da uyardı ve “ Konu hakkında endiÅŸeliyiz... Bu mesele ciddiyetle ele alınmalıdır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.