Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sünni mescidine yapılan saldırıya soruşturma

İran'da etnik ve dini azınlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Yunusi, başkent Tahran'daki bir Sünni mescidinin geçen ay belediye tarafından tahrip edilmesi olayının soruşturulacağını ve çözüme kavuşturulacağını söyledi.



Ä°ran'da etnik ve dini azınlıklardan sorumlu CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Ali Yunusi, Tahran'daki bir Sünni mescidinin belediye tarafından tahrip edilmesinin soruÅŸturulacağını duyurdu.

Ä°ran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Yunusi, Horasan, Sistan ve Belucistan eyaletlerinden Sünni din adamlarını kabulünde yaptığı konuÅŸmada, Tahran'ın Punek bölgesindeki Sünni mescidinin tahrip edilmesi konusuna deÄŸinerek, CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani baÅŸta olmak üzere ülkenin bütün üst düzey yetkililerinin olaydan üzüntü duyduÄŸunu söyledi.

Yetkililerin olayın soruÅŸturmasını yaparak meseleyi çözüme kavuÅŸturacağını ifade eden Yunusi, bazı Sünni liderlerin olayın ardından bildiri yayımlamasını eleÅŸtirdi. Yunusi, "Bildiri ve konuÅŸma yapmak yerine sorunları çözmeye odaklanmalıyız" dedi. Yunusi, ÅŸöyle devam etti:

"Bazı Åžii ve Sünni aşırıcılar, Sünnilerin mezhebi taleplerinin siyasi hale dönüÅŸmesini amaçlıyorlar. Ehl-i Sünnet, tam bir uyanıklıkla mezhebi isteklerinin siyasi taleplere dönüÅŸmemesi konusunda dikkatli olmalıdır."

Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'ın doÄŸusundaki Punek bölgesinde bulunan ve Sünni halkın cuma ve bayram namazları için kullandığı mescid geçen ay Tahran Belediyesi ekipleri tarafından tahrip edilmiÅŸti.

Zahedan Şehri Cuma İmamı Şeyhulislam Mevlana Abdulhamid, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani'ye birer mektup yazarak olayın acilen soruşturulmasını talep etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.