Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun 'kritik görüşmesi' başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son koalisyon görüşmesi başladı



Koalisyon müzakereleri kapsamında BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu görüÅŸmesi baÅŸladı.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüÅŸmeye beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile geldi.

CHP'de ise Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara Palas'a beraber geldi.

AK Parti sözcüsü BeÅŸir Atalay basın toplantısında bütün seçeneklerin masada olduÄŸunu, anket sonuçları da gözden geçirilerek bütün bunların analizlerinin yapıldığını söyledi. “Ülke için büyük kazanım” dediÄŸi CHP ile görüÅŸmelerde ülke sorunlarının paylaşıldığını belirten Atalay’ın, “Bundan sonrası için de bu doÄŸrusu çok kalıcı bir çalışmadır. Sonuçta ortak hükümet kurulur ya da kurulmaz ancak bu çalışmayı bir kazanım olarak deÄŸerlendiriyoruz” sözleri dikkat çekti.

Atalay, CHP’nin süre önerisine iliÅŸkin de, “BaÄŸlayıcı bir teklif olarak görmemek lazım, baÅŸka seçenekler de görüÅŸülecek” dedi.

Atalay, CHP ile görüÅŸmelerin sonuçsuz kalması halinde seçim kararı için Meclis’in   toplantıya çağırılmasına iliÅŸkin de, “Bütün ihtimaller deÄŸerlendiriliyor. Hukuki boyutlar da çok iyi çalışılmış durumda. Yarınki (bugün) kararı görmeden sonrasıyla ilgili bir adım söz konusu deÄŸil. Ama her alternatife yönelik çalışmalar oluyor. Yarınki karar bizim de kabulümüzdür, adımlarımızı da ona göre atacağız” dedi. Atalay, seçime iliÅŸkin de “Kış günü olmaz, bir sonbahar var, sonbahara yetiÅŸmezse ilkbahardır” diye konuÅŸtu.

BAHÇELÄ°: KOALÄ°SYON Ä°ÇÄ°N KAPIMIZA GELMEYÄ°N

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, AKP ve CHP arasında devam eden koalisyon görüÅŸmeleriyle ilgili, iki partinin koalisyon kurması gerektiÄŸini ancak kendi kapılarının koalisyon için kapalı olduÄŸunu söyledi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, ÅŸu görüÅŸleri dile getirdi:

Milliyetçi Hareket Partisi AKP ile CHP’nin, Türkiye’nin bu ateÅŸle çevrili ortamında; ister reform veya icraat, isterse de restorasyon hükümeti olsun hemen bir koalisyon kurmalarını ÅŸart görmektedir.

Bu tarihi demokrasi vazifesinden ne AKP ne de CHP kaçmamalı, gevÅŸekliÄŸe ve bozgunculuÄŸa prim vermemelidir. EÄŸer ki, ErdoÄŸan’ın telkin ve tavsiyesiyle Sayın DavutoÄŸlu’nun partimizi ziyareti planlanıyorsa, bilinsin ki, bu danışıklı dövüÅŸ ÅŸeklindeki görüÅŸme düÅŸüncesi cevap bulmayacak ve gerçekleÅŸmeyecektir. Sayın DavutoÄŸlu, muhataplarıyla siyasi bagajlarını atarak temas ve diyaloglarını güçlendirmeli ve de CHP’yle koalisyonu yarın, deÄŸilse bile cuma Namazını müteakip kurmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi beklentisi budur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.