Sosyal Medya

Dünya

Medeni(!) Sosyalist(!) Yunanistanın Irkçılıkla İmtihanı

Polis saldırısına uğrayan göçmenler, İstanköy adasında bulunan kampa giriş yapmak için sıra bekliyordu.



Yunanistan'ın Ä°stanköy (Kos) adasındaki polis, bir futbol sahasına kurulan kampa girmek için kayıt sırası bekleyen göçmenlere, yangın söndürücü ve coplarla saldırdı. 

Futbol sahasındaki kampa alınmak için sıra bekleyen yüzlerce göçmen, haftalardır adadaki park ve kumsallarda konaklıyordu. GüneÅŸin altında saatlerce bekleyen göçmenlerin duruma tepki göstermesinin üzerine baÅŸlayan saldırıda birçok kiÅŸi yaralandı. 

BM Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi (UNHCR), dün yaptığı açıklamayla Sakız, Midilli ve Ä°stanköy'de (Kos) yaÅŸanan göçmen krizinin utanç verici boyutlara gelerek kaosa döndüÄŸünü belirtti. Yunanistan BaÅŸbakanı Alexis Çipras da mali sıkıntıda olan ülkesinin bu büyük göçmen dalgasıyla baÅŸa çıkamayacağını söyleyerek AB'den yardım istedi.

Yunanistan'ın ekonomik sorunları dışında kriz içinde insani bir krizle karşı karşıya olduklarını belirten BaÅŸbakan Alexis Çipras, "Åžimdi Avrupa'daki dayanışmanın gerçek olup olmadığını göreceÄŸiz" dedi.Yunanistan'a yeni gelenlerin Suriye, Irak ve Afganistan savaÅŸlarından kaçan  mülteciler olduÄŸuna dikkat çeken UNHCR'ın Avrupa Müdürü Vincent Cochetel, yaptığı basın toplantısında özellikle Midilli, Sakız ve Ä°stanköy'deki  koÅŸulları "tamamen yetersiz"diye tanımlarken Avrupa BirliÄŸi'ni (AB) duruma müdahale çağırdı.

Yılbaşından bu yana Türkiye üzerinden Yunanistan'a ulaÅŸan göçmen sayısı 124 bini buldu. Sadece Temmuz ayında 50 bin göçmenin ülkeye geldiÄŸi, bu yıl Yunanistan'a gelen göçmen sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 750 arttığı öÄŸrenildi. 

Ayvalık karşısındaki Midilli, ÇeÅŸme karşısındaki Sakız ve Bodrum'dan gidilebilen Ä°stanköy adaları,  göçmenlerin Avrupa'ya kaçabilmek için Türkiye üzerinden hedefledikleri adalar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.