Sosyal Medya

Güncel

Sultanbeyli'de bombalı saldırı

İstanbul Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’ne bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. Saldırı sonrası olay yeri inceleme ekibine ateş açıldı. Çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü.



Sultanbeyli Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı polis merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen intihar saldırısında 4 polis memuru ve 7 vatandaÅŸ yaralandı. PKK'lı olduÄŸu belirtilen saldırgan ise öldü.  Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memuru ile 4 vatandaÅŸ kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

İnceleme yapan polislere saldırı

Saldırıya uÄŸrayan polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerie ateÅŸ açıldı. Polisin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaÅŸandı. Saldırganlardan ikisi polisin yaptığı operasyonda öldürüldü.

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, iÅŸyeri ve araçlarda da hasar oluÅŸtu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve saÄŸlık ekibi sevk edildi. Yaralılar saÄŸlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ä°tfaiye ekiplerinin müdahale ettiÄŸi yangın da söndürüldü. 

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduÄŸu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı. Saldırıyı gerçekleÅŸtirenlerin yakalanması için operasyon baÅŸlatıldı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.