Sosyal Medya

YaÅŸam

Yaz yangınları artıyor

Mersin, Balıkesir, Bursa, Malatya ve Batman'da çıkan yangınlarda ormanlık ve ekili alanlar yandı. Avşa adasındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Ayvalık'taki yangını vatandaşlar söndürdü.



Mersin, Balıkesir, Malatya ve Batman'da çıkan yangınlarda ormanlık ve ekili alanlar yandı. Mersin'de 1000 hektar ormanlık alana zarar veren yangın saatler sonra kontrol altın alınabildi. SoÄŸutma çalışmaları sürüyor. Balıkesir'deki AvÅŸa adasında çıkan yangın ise henüz söndürülemedi.

Mersin'de orman yangını

Gülnar ilçesine baÄŸlı KocaÅŸlı ile Büyükeceli arasında sabah saatlerinde bir bahçeden kızılçam ormanına yayılan yangın, akÅŸam saatlerinde kontrol altına alındı. GeniÅŸ bir alana yayılan yangına, Mersin Orman Bölge MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı çok sayıda ekip 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale etti. 

Mersin Orman Bölge MüdürlüÄŸü, soÄŸutma çalışmalarının sabah saatlerine dek süreceÄŸini açıkladı.

AvÅŸa yangını sürüyor

 

AvÅŸa'da çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. [FotoÄŸraf: DHA]
 

 

Balıkesir’in Marmara ilçesine baÄŸlı tatil beldesi AvÅŸa adasında, YiÄŸitler ve Pasgelmez mevkileri arasında bulunan çöplükte henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, ÅŸiddetli poyrazın da etkisiyle zeytinliklere sıçradı.

Yangına itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, Orman Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı bir helikopter de denizden su alarak yanan bölgelere boÅŸaltıyor. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaÅŸlar da destek veriyor.

Vatandaşın erken müdahalesi ormanı kurtardı

 

Vatandaşın erken müdahalesi yangını önledi. [FotoÄŸraf: DHA]
 

 

Ayvalık’ta çıkan orman yangını çevredeki vatandaÅŸların ev ve araçlarından getirdikleri yangın tüpleriyle söndürüldü. ÖÄŸle saatlerinde Ortunç Koyu'ndaki ormanlık alanda kuru otların tutuÅŸması sonucu yangın çıktı.

Alevleri fark eden çevredekiler otomobilleri ve evlerinden getirdikleri yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi yaparak daha fazla büyümeden yangını söndürdü. Emekli ormancı Gökhan Balcı'nın vatandaÅŸları koordine etmesi sayesinde orman yanmaktan kurtarıldı.

Ä°tfaiye ekipleri su sıkarak yanan alanda soÄŸutma çalışması yaptı. Alevler dört genç çam aÄŸacına küçük çapta zarar verdi. Polis, yangınla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.

Bursa'da orman yangını

 

Bursa'daki orman yangını üç saatte söndürüldü. [FotoÄŸraf: AA]
 

 

Orhangazi ilçesinde zeytinlik alanda baÅŸlayıp ormana yayılan yangın üç saatte söndürülebildi. Sölöz deresi Åželale mevkiinde piknikçilerin mangal ateÅŸinden çıktığı tahmin edilen yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü. Yaklaşık iki dönümlük makilik alan zarar gördü. 

Malatya’da 400 dönüm alan yandı

Hekimhan ilçesinde ormanlık alanda baÅŸlayan yangında yaklaşık 400 dönüm alan zarar gördü. Malatya BüyükÅŸehir Belediyesi itfaiye ekipleri, rüzgarla hızlanan yangının yerleÅŸim yerine sıçramaması için önlem aldı. Yangın, 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangından ormanlık alanın yanı sıra mahallenin mezarlığındaki kuru otlar ve meyve bahçeleri de etkilendi. Bölgede soÄŸutma çalışmaları sürüyor.

Batman’da 200 ton saman yandı

 

 
 

 

Kozluk ilçesine baÄŸlı Bekirhan Beldesinde elektrik hattının sebep olduÄŸu düÅŸünülen yangında, 200 ton saman yandı. Kısa sürede çevredeki saman yığınlarına ulaÅŸan kıvılcımlar, ağıllar ile mezarlıktaki aÄŸaçlara da zarar verdi. Batman ve Kozluk'tan gelen itfaiye ekipleri ile vatandaÅŸların müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

Kozluk Belediye BaÅŸkanı Zeki Demir, elektrik hattının neden olduÄŸu yangına belediyenin itfaiye aracı bulunmadığı için müdahale edemediklerini belirterek, "200 ton saman yandı. VatandaÅŸlar ağıllardan zamanında tahliye ettiÄŸi için hayvanlar yanmaktan kurtuldu" dedi.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.