Coğrafyamız
Mısır'da İhvan üyesi 40 kişi gözaltına alındı
Mısır'ın Nil Deltası'ndaki Buhayra ilinde son 24 saatte Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 40 kişi gözaltına alındı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, gösterilerde şiddet olaylarına karışanları yakalamak amacıyla art arda operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda Buhayra ilinin merkezi Demenhur ile İtay el-Berud kentinde İhvan üyesi 40 kişi gözaltına alındı.
İhvan kaynakları, güvenlik güçlerinin iki gündür İhvan üyelerine yönelik operasyon ve gözaltıların devam ettiğini belirtti.
Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başta İhvan liderleri ve mensupları olmak üzere darbe karşıtları sık sık gözaltı ve tutuklamalara maruz kalıyor.
13 İhvan lideri öldürüldü
Mısır güvenlik güçleri 2 Temmuz’da bir eve düzenledikleri baskında 13 İhvan liderini öldürmüştü. İhvan yaptığı açıklamada "Liderlerimize yapılan suikast eylemleri, ülkeyi, zulüm görenlerin öfkesinin kontrol altına alınamayacağı yeni ve tehlikeli bir aşamaya götürüyor ve bu saldırı bir dönüm noktası" demişti.
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.