Sosyal Medya

Dünya

Terör Devleti İsrail Özgürlük Filosuna böyle saldırmış!

İsveç'ten Gazze'ye hareket eden ve 29 Haziran'da İsrail ordusunun müdahalesine maruz kalan 'Marianne' gemisinin İsveçli üyeleri o anları anlattı.



Stockholm Arlanda Havalimanı'na gelen "Özgürlük Filosu" üyelerinden gazeteci yazar Kajsa Ekis Ekman, müzisyen Dror Feiler, denizci Charlie Andreasson ve geminin aÅŸçısı Jonas Karlin'i, havalimanında çok sayıda basın mensubu, Filistinli ve Ä°sveçli karşıladı.

 Feiler, Ä°srail ordusunun bu müdahalesini beklemediklerini çünküÄ°srail'den 170 kilometre uzaklıkta, uluslararası sularda seyir halindeyken müdahale edildiÄŸini, bu mesafenin Mavi Marmara'nın saldırıya uÄŸradığı yerden daha uzak olduÄŸunu ifade etti.

Feiler, Ä°srail ordusunun, Ä°sveç bandırası taşıyan bir gemiye uluslararası sularda yasa dışı müdahalede bulunduÄŸunu ve bunun Ä°sveç toprağını iÅŸgal etmek anlamına geldiÄŸini söyledi. Feileryüzleri maskeli, otomatik silahlı askerlerin gemiye çıktığını belirterek müdahale anında gemidekilerin çığlık attığına iÅŸaret etti. Feiler, Ä°srail ordusunun müdahalesini "acımasızlık örneÄŸi" olarak nitelendirdi.

Limana götürülmelerinin yaklaşık 20 saat sürdüÄŸünü kaydeden Feiler, maruz kaldıkları muamelenin insanlık dışı olduÄŸunu, ailelerini aramalarına dahi izin verilmediÄŸini vurguladı.

Gazeteci yazar Kajsa Lisa Ekman da müdahaleyi "anlamsızca yapılmış bir çılgınlık" olarak nitelendirdi. 

Gazze'ye insani yardım götürmek için 10 Mayıs'ta Ä°sveç'in Göteborg ÅŸehrinden demir alan Marianne gemisi, Danimarka'nın baÅŸkenti Kopenhag ve Yunanistan'ın Girit adasına uÄŸradıktan sonra 26 Haziran'da Girit'ten Gazze'ye doÄŸru yola çıkmıştı. Ä°srail, gemiye 29 Haziran'da uluslararası sularda müdahale etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.