Sosyal Medya

Güncel

Türkiye düşmanları korku pompalıyor

AK Parti’nin MHP ile oluşturacağı muhtemel bir koalisyondan ve ortaya çıkacak Suriye politikasından rahatsız olan faiz lobileri, İstanbul dükaları ve Batı kuklaları, bu koalisyona engel olmak için korku pompalamaya başladı.



Dünyanın en güçlü ordularına sahip ilk 8 ülke içerisinde yer alan Türkiye’yi aciz, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni de operasyon kabiliyetinden yoksun, Kuzey Suriye’de bir kaç bin teröristle mücadele edemeyecek kadar cesaretsiz gibi gösterme giriÅŸimleri hız kazanırken, sol medya ve paralelindeki gazeteler her gün millete korku algısı pompalamaya baÅŸladı. Kobani olaylarında TSK’yı sınır ötesi operasyon yapmaya zorlayan çevreler, son geliÅŸmeler üzerine teyakkuza geçen Türkiye’ye ‘Suriye’ye girerseniz çıkamazsınız’ uyarıları yaparken, AK Parti’nin MHP ile yapacağı muhtemel bir koalisyon hükümetine yönelik de ‘SavaÅŸ koalisyonu’ yaftası vurmaya baÅŸladılar.

DEVÄ° CÜCE GÖSTERMEYE ÇALIÅžIYORLAR

Yeni Akit’e konuÅŸan Stratejik DüÅŸünce Enstitüsü (SDE) stratejistlerinden Aydın Bolat, “Belli kesimler AK Parti’yi CHP’li bir koalisyona zorluyor. Yanı başımızda coÄŸrafi ve siyasi operasyon yapmaya kalkışan küresel ittifak, Türkiye’nin kendi çıkarlarını koruma adına attığı adımları engellemeye çalışıyor. Özellikle basın üzerinden büyük bir algı operasyonu yapılıyor. Amaçları Türkiye üzerinde baskı kurarak küresel vizyonunu sınırlamak, Türkiye’nin Ä°slam dünyasıyla ilgili bütünleÅŸme planlarını engellemek. Kimsenin bir savaÅŸ belasına bulaÅŸmak gibi bir niyeti yok ama Türkiye’nin hayati çıkarları söz konusu olduÄŸunda, NATO’nun en büyük ve baÅŸarılı ordularından olan Türk ordusunun cüce gibi gösterilmeye çalışılması kabul edilemez. Hem güç dengeleri, hem de meÅŸruiyet açısından Türkiye’yi aciz ve küçük göstermeye kimsenin hakkı yok” dedi. 

MHP Ä°LE KURULACAK KOALÄ°SYONDAN KORKUYORLAR

Bolat, “Suriye merkezli yaÅŸanan geliÅŸmeler karşısında AK Parti ile MHP’nin yer aldığı bir koalisyon Türkiye’nin kararlı duruÅŸunu göstermesi bakımından önemlidir. Bu ÅŸartlar altında eÄŸer bir koalisyon kurulacaksa bunun MHP ile kurulması en doÄŸru tercihtir. Daha düne kadar MHP’ye gülücükler dağıtan bazı çevrelerin muhtemel bir MHP koalisyonuna ‘savaÅŸ koalisyonu’ yaftası yapıştırması manidardır. Küresel aktörlerin isteÄŸi AK Parti-CHP koalisyonudur. Türkiye’nin kararlılığını ve gücünü göstermesi bakımından MHP ile kurulacak bir AK Parti koalisyonundan korkuyorlar. Amaçları bunu engellemek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TÜRKÄ°YE NE YAPMASI GEREKÄ°YORSA ONU YAPACAK

Türkiye’ye kimsenin korku pompalayamayacağını söyleyen Ä°stihbarat Uzmanı gazeteci Avni Özgürel, “Türkiye, ne yapacağını veya neyi yapmayacağını hem Ä°ran ve Rusya üzerinden Åžam’a da bildirirken hem de bütün müttefiklerine de bildiriyor. Kendi güvenliÄŸi açısından Ankara ne yapması gerekiyorsa onu yapacak. Türkiye oraya girmesi gerekiyorsa girecek. Orada güvenlik bölgesi oluÅŸturması gerekiyorsa oluÅŸturacak. O yüzden Türkiye kendi açısından gereken güvenlik tedbiri ne ise onu yapacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

MÜDAHALELER DAHA ÖNCE DE ENGELLENMÄ°ÅžTÄ°

Ä°lker BaÅŸbuÄŸ’un “Girersiniz ama çıkamazsınız. Krizi çözmek için Suriye devleti desteklenmeli” sözünün açıklanmaya muhtaç bir ifade olduÄŸunu belirten Yakup Evirgen, “Sayın Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, bu cümlesini askeri gerekler açısından mı söylemiÅŸtir? Suriye rejiminin desteklenmesi gerektiÄŸi yönündeki sözlerinin izaha muhtaç tarafı vardır. Türkiye’nin bu güne kadar, ‘OrtadoÄŸu bataklığı, Suriye bataklığı’ gibi ifadeler kullanılarak bölgeye zamanında yapması gereken müdahalelerin önüne geçilmiÅŸtir. Åžu an bardağın taÅŸtığı deÄŸil, döküldüÄŸü noktada buna yine engel olma giriÅŸimleri vardır” dedi

ŞİMDÄ° MÜDAHALE EDÄ°LMEZSE GELECEKTE DAHA ZOR OLUR

ASDER Onursal BaÅŸkanı Adnan Tanrıverdi, küresel aktörlerin Türkiye’yi güçsüz ve aciz göstermeye çalıştığına iÅŸaret ederek,“Türkiye kendi içine kapansın ve sınırlarının dışında olup bitene ses çıkarmasın istiyorlar. Türkiye gücünü kullanmasın, onlar da Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin başına çorap örsünler, bunu istiyorlar, bunu pompalıyorlar. Duruma müdahale edilmezse geri dönüÅŸü olmayan meselelerle karşı karşıya kalırız. Kobani’deki Ä°slami cephenin beyanatı var. Onlar da ‘Bizi buradan arındırıyorlar’ diyorlar. Orada dinsiz, suni bir devlet oluÅŸturma niyetleri var. Bunun mutlaka engellenmesi lazım. Siyasi ve diplomatik güçle engellenebilecekse bu yapılmalı, yok eÄŸer askeri güce gerek varsa bu seçenek de tereddüt edilmeden devreye sokulmalıdır. OluÅŸturulacak olan güvenli bölge küresel aktörlerin planlarını bozacaktır. Türkiye bunu yapmak zorunda. Aksi halde ileride daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalırız. Türkiye müdahalede bulunursa çözüm sürecinin de daha olumlu bir çizgide devam edeceÄŸini düÅŸünüyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.