Sosyal Medya

Dünya

Çin, kendini böyle aklamaya çalıştı

Çin'in en büyük medya ağından olan China Daily, bölgede yaşayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajları yayınlayarak ülkede hoşgörünün hakim olduğunu savundu.



China Daily'nin haberine göre Çin'in Åžincan eyaletinde Ramazan gayet normal ve Çinli halk ise Müslümanların bu ibadetini anlayışla karşılıyor.

RÖPORTAJLARA YER VERDÄ°LER

Dünyanın birçok ülkesinde Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı mezalim ve baskılar haber olup, protesto gösterileri düzenlenirken; Çin'in en büyük medya ağından olan China Daily'nin haberi ÅŸaÅŸkınlığa neden oldu. Haberde, DoÄŸu Türkistan'da yaÅŸayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajlara da yer verildi.

"RAMAZAN AYI..."

Haberde, Åžincan'ın Uygur bölgesinde yaÅŸan Kazakistan kökenli 63 yaşındaki Bahetikhan Gahep adlı kadının, bütün hayatı boyunca Ramazanlarda hiçbir gün orucunu kaçırmadığı belirtilerek, "Ramazan ayı vücudun arındığı ve saÄŸlık bulduÄŸu bir aydır aynı zamanda" sözleri aktarıldı. Bahetikhan Gahep'ın genç jenerasyonun oruç tutmamasından yakındığı vurgulandı.

Yine haberde Åžincan Üniversitesi öÄŸrencisi olan Afganistanlı Mohamed Gaderoghli'nin de Ramazan ayının başından beri oruçlarını tuttuÄŸu söylediÄŸi yazıldı.

"PERFORMANSLARINDAN ENDÄ°ÅžE EDÄ°YORUZ"

Habere göre, üniversitenin uluslararası öÄŸrenci ofisi müdür yardımcısı Zhang Quansheng de Müslüman öÄŸrencilerin oruç tutmalarına saygı gösterildiÄŸini ifade ediyor ve "Biz sadece öÄŸrencilerin derslerdeki performanslarından endiÅŸe ediyoruz çünkü bazı öÄŸrenciler derslerde uyuyup kalıyorlar. Ancak biz buna bir ÅŸey demiyoruz çünkü bu dini inançlarının bir parçası" diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.