Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arap Birliği harekete geçti

Irak ve Suriye'de topraklarını genişleten IŞİD'in eylemleri, Libya'nın ardından Mısır'a da sıçradı.Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına yapılan saldırılar, Arap ülkelerini harekete geçirdi.



Ajansların haberine göre, Mısır'ın Sina bölgesinde dün meydana gelen IŞİD uzantılı örgüt saldırısının ardından Arap BirliÄŸi, bugün daimi temsilciler seviyesinde olaÄŸanüstü toplantı yapacak. Kahire hükümetinin talebi üzerine gerçekleÅŸtirilecek toplantıda, Arap BirliÄŸi ülkelerinin Mısır hükümeti ve halkına terörle mücadelede destek mesajı vermesi bekleniyor.

Sina Yarımadası'nda birçok ayrı noktada eÅŸzamanlı gerçekleÅŸtirilen saldırılar, IŞİD'in OrtadoÄŸu'daki yayılmacılığının ‘yeni dalgası' olarak deÄŸerlendiriliyor.

Daha önce El Kaide'ye baÄŸlı hareket eden Ensar Beytül Makdis Hareketi sonradan IŞİD'e katılmıştı. IŞİD de, Sina bölgesini ‘Sina Vilayeti' olarak isimlendirmiÅŸ ve Sina'daki koluna bölgedeki Mısır ordusu hedeflerine saldırma talimatını vermiÅŸti. Dünkü saldırıları da IŞİD'in Mısır kolu Ensar Beytül Makdis üstlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.