Sosyal Medya

Güncel

El Kürdi: PYD Kürtleri katlediyor

Kürt-İslam Cephesi lideri Abdullah El Kürdi, “PYD kendini adeta bir maşa olarak kullandırttı. Şu an PYD ve rejim İran’ı Suriye işgaline teşvik etmek için aynı saftalar” dedi...



Tel Abyad'ın PYD kontrölüne geçmesiyle birlikte bölgedeki dengeler deÄŸiÅŸti. Suriye'de çatışan muhalif grupların ise bu konuda çeÅŸitli iddaları var. PYD'nin Arap ve Türkmenlere yaptığı tehciri tedirginlikle izliyoruz ifadesini kullanan Kürt-Ä°slam Cephesi lideri Abdullah El Kürdi, "PYD'nin kendisine muhalif Kürt gençlerine yönelik giriÅŸtiÄŸi tehciri yazmıyor? Åžu anda muhalif Kürt halkı PYD tarafından Türkiye'ye, Irak Kürdistanı'na veya Avrupa'ya göçe mecbur ediliyor. Ancak kimse bundan bahsetmiyor. Kürt halkının deÄŸeri bu kadar ucuz mu? Suriye Kürtlerinin yaklaşık yüzde 80'i Suriye dışına göç etmeye mecbur edildi." dedi.

Yeni Åžafak Gazetesi'nden Cihat Arpacık'ın haberine göre; Cephetül Ä°slami Kürdi; yani Kürt-Ä°slam Cephesi. 2012'nin Aralık ayında kurulan bu örgüt o günden bu yana Suriye silahlı muhalefeti saflarında rejime karşı mücadele ediyor. GeçtiÄŸimiz aylarda, Suriye'nin en büyük silahlı gruplarından Ahrar-ı Åžam hareketi ile birleÅŸen ve bu hareketin Kürt kanadı olarak çalışmalarını sürdüren Suriye Kürt-Ä°slam Cephesi lideri Abdullah El-Kürdi'yle Halep'in Kuzey mahallelerinden birinde buluÅŸtuk. PYD'nin Arap ve Türkmenlerden önce kendisine muhalif Kürtlere baskı yaptığını ifade eden El Kürdi'ye göre, Suriye Kürtlerinin yüzde 80'i PYD uygulamaları yüzünden göç etmek zorunda kaldı. Suriye direniÅŸine Halep bölgesinde destek veren El Kürdi, kaç savaÅŸçıları olduÄŸu sorusuna “Askeri sır" olduÄŸu gerekçesiyle cevap vermedi, “Ä°yi sayıda bir savaÅŸçı topluluÄŸumuz olduÄŸunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

KÜRTLERE ZULMÜ BABA ESED BAÅžLATTI

“Kürtler neredeyse bin yıldır Suriye'de yaÅŸayan, Suriye'nin yerli halkıdır. Afrin'de, Azez'de, Haseke'de, Kamışlı'da, Kobani'de toplu halde yaşıyorlar. Åžam'da ve Lazkiye'de de varlar. Arap, Türkmen, Kürt tüm etnik unsurlar ayrım olmadan bu ülkenin sahipleriyiz. KomÅŸuyuz, akraba gibi yaşıyoruz" diyen El Kürdi Esed rejiminin kurulduÄŸu ilk günden bu yana Kürtlere zulmettiÄŸine deÄŸinerek ÅŸunları anlattı: “Esed rejimi, 1963 darbesinden hemen sonra bir nüfus sayımı yaparak Kürt nüfusunu tespit etti. Nüfusun beklendiÄŸinin üzerinde çıkması üzerine BeÅŸÅŸar Esed'in babası Hafız, Kürtlerin büyük kısmının elinden vatandaÅŸlık haklarını aldı. Kürtler devlet kararıyla mülkiyet sahibi olamadılar. Ev alamadılar, ekmek için tarlaları olmadı. Kültürlerini yaÅŸamalarını ve ana dillerinde konuÅŸmalarını yasakladı. Kürt halkını ikinci derece bile deÄŸil 10. derecede halk olarak gördü, politikalarını bunun üzerine inÅŸa etti."

BAÅžINDAN BERÄ° DÄ°RENİŞİN Ä°ÇÄ°NDEYÄ°Z

Kürtlerin Esed rejimine karşı ayaklanmada yer almadığı görüÅŸüne katılmadığının altını çizen El Kürdi, Selahattin Eyyübi, Kadı Muhammed, Afrin gibi tugayların başından bu yana direniÅŸte yer aldığını vurguladı. “KurduÄŸumuz Kürt Ä°slam Cephesi ilk direniÅŸ gruplarından biridir. Ancak bizim yolumuza taÅŸ koymak istediler" diyen El Kürdi ÅŸöyle konuÅŸtu: “Suriyeli Kürtleri, Suriyeli Araplardan uzaklaÅŸtırmak istediler. Biz tüm Suriye devrimcilerinin onurlu mücadelelerini savunuyoruz."

PYD REJÄ°MLE Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ Ä°ÇÄ°NDE

PKK'nın Suriye yapılanması PYD'nin rejimle iÅŸbirliÄŸi yaptığını, Kürtlerin rejim aleyhtarı gösterilerini ÅŸiddetle bastırmaya çalıştığını vurgulayan El Kürdi, “Afrin'de, Kamışlı'da, Amude'de, Kobani'de sokaÄŸa dökülen Kürtler PYD tarafından katledildi. Kürt halkının Esed aleyhine gösteri yapması bizzat PYD tarafından yasaklandı. PYD kendini adeta maÅŸa olarak kullandırttı. Åžu an PYD ve rejim Ä°ran'ı Suriye iÅŸgaline teÅŸvik etmek için aynı saftalar" ifadelerini kullandı. Dünyada yaygın olan 'Suriye'deki tüm Kürtlerin PYD'li olduÄŸu' algısının kökten yanlış olduÄŸunu ifade eden El Kürdi, “PYD Suriye'de Kürt halkının yüzde 10'unu temsil ediyor" dedi.

Muhalif Kürtleri sürgün ediyorlar

YPG'nin ele geçirdiÄŸi bölgelerde Arap ve Türkmen unsurlara yönelik bir etnik temizlik yaptığı iddialarına da deÄŸinen El Kürdi, ÅŸunları söyledi: “PYD'nin Arap ve Türkmenlere yaptığı tehciri tedirginlikle izliyoruz ama tüm haberciler tehciri sadece Arap ve Türkmenler üzerinden okuyor. Neden hiçbir gazeteci gelip PYD'nin kendisine muhalif Kürt gençlerine yönelik giriÅŸtiÄŸi tehciri yazmıyor? Åžu anda muhalif Kürt halkı PYD tarafından Türkiye'ye, Irak Kürdistanı'na veya Avrupa'ya göçe mecbur ediliyor. Ancak kimse bundan bahsetmiyor. Kürt halkının deÄŸeri bu kadar ucuz mu? Suriye Kürtlerinin yaklaşık yüzde 80'i Suriye dışına göç etmeye mecbur edildi."

BÄ°ZE TÜM HAKLAR EKSÄ°KSÄ°Z VERÄ°LMELÄ°

PYD'nin ülkenin kuzey sınırında kurma hazırlıklarını yaptığı Kürt devletini desteklemediklerini söyleyen El Kürdi, “Tüm Suriye halkının bu mücadeleyi kazanmasını ve kaybettikleri haklarını geri almalarını istiyoruz. Güvenlik, siyasi, ekonomik ve saÄŸlıkla ilgili haklar medeni ülkeler seviyesine gelmeli. Bu haklardan Kürtler de Araplar da Türkmenler de eÅŸit ÅŸekilde faydalanmalı ancak biz hiçbir zaman bölünmeye taraf olmadık" diye konuÅŸtu.

Canımız pahasına Türkiye'yi destekleriz

TSK'nın Suriye içinde bir tampon bölge kuracağı iddiaları üzerine de konuÅŸan El Kürdi, “Hangi proje, halkımızın üzerinden bu zulmü kaldıracaksa, varil bombalarıyla ölmemize engel olacaksa biz bu projeyi canımız pahasına destekleriz" dedi.

IŞİD İSLAM'A ZARAR VERİYOR

IŞİD'in batı, Ä°ran, Irak ve Suriye istihbaratının ortaklaÅŸa kurguladığı bir örgüt olduÄŸunu öne süren El Kürdi, ÅŸöyle devam etti: “IŞİD'i, tüm insanları Ä°slam'dan nefret ettirmek için ortaya çıkardılar. Hangi dinde ve mezhepte IŞİD'in yaptığı gibi iÄŸrenç ÅŸekillerde insan öldürme ve zulmetmeye cevaz veriliyor? IŞİD, Ä°slami vahÅŸi bir örgüt olarak gösterme projesinin bir parçasıdır."

BÄ°ZE KUCAK AÇTINIZ

Türkiye halkına, Suriyeli mültecilere kucak açtığı için teÅŸekkür eden El Kürdi, “4 yıldır mazlum insanlara ev sahipliÄŸi yapıyorsunuz. MisafirperverliÄŸiniz için ÅŸükranlarımızı sunuyoruz. Biz Suriye'de Kürt halkı olarak rejime, zulme, katliama karşıyız. Tüm Suriye etnik unsurları ile beraber bu mücadelenin içinde yer almaya devam edeceÄŸiz" dedi.

Arkamızdan ateş ettiler

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli sığınmacılar, son günlerde yaÅŸadıklarının “korku filmine" benzediÄŸini belirtiyor. Rakka'ya baÄŸlı Tel Abyad'da IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar yeniden ÅŸiddetlendi. Tel Abyad'ın kontrolünü PYD alırken, IŞİD bölgeyi ele geçirmek için kentin doÄŸu kesiminden saldırı baÅŸlattı.

YARALILARI SIRTIMIZDA TAÅžIDIK

Türkiye'ye sığınanlardan Suriyeli Ä°ÅŸvan Ebu Casım, “Aniden silah sesleri duyduk. Çok ÅŸiddetli çatışma oldu. Evlerinden çıkabilenler, Türkiye sınırına doÄŸru kaçmaya baÅŸladı. Sanki korku filminin içindeydik. Arkamızdan ateÅŸ ettiler, yaralananlar oldu. Yaralıları sınıra kadar sırtımızda taşıdık. Bizlere her zaman sahip çıkan Türk hükümetinden Allah razı olsun" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.