Sosyal Medya

Güncel

Türkiye Suriye'ye girecek mi? Sınırda hazırlık!

Başbakan Davutoğlu, yeni meclisteki ilk grup toplantısında, Suriye sınırındaki gelişmeler kapsamında son günlerde sıkça dillendirilen 'Türkiye Suriye'ye girecek mi?' sorusuna cevaben açıklamalarda bulundu.



"TÜRKÄ°YE'YÄ° 'OLDU BÄ°TTÄ°'YE GETÄ°RMEYÄ°Z"
DavutoÄŸlu, "Aldığımız tedbirler bakımından spekülasyonlar yapıyor. Kimse merak etmesin. Biz Türkiye'yi maceraya sürüklemeyiz. 'Oldu-bitti'ye getirmeyiz" diyerek herhangi bir
 operasyon için 'yeÅŸil ışık' yakmazken, bir yandan da "Bölgesel dengeleri bozacak geliÅŸmeler karşısında kayıtsız kalamayız. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi cevabını veririz. Her türlü senaryoya hazırız. En kötü olabilecek senaryoya da hazırız" diye konuÅŸtu.

DAVUTOÄžLU 'MACERA YOK' DEDÄ°, SINIRA SEVKÄ°YAT GÄ°TTÄ°
BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun herhangi bir operasyona iliÅŸkin 'Türkiye'nin mceraya atılmayacağı' açıklamalarına karşın,
 Suriye sınırındaki Kilis'e askeri araç sevkiyatı yapılması 'askeri operasyon baÅŸlıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri personeli taşıyan otobüsler, güvenlik önlemi altında Kilis'e hareket etti.

Tank ve diÄŸer askeri araçlar, Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuÅŸlandırılacak.

suriye-sinirina-askeri-sevkiyat.jpg

Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu'nun o açıklaması:

"SURÄ°YE'DE YAÅžANANLARI YAKINDAN Ä°ZLÄ°YORUZ"

Bölgesel dengeleri bozacak geliÅŸmeler karşısında kayıtsız kalamayız. Suriye'de yaÅŸananları yakından izliyoruz. Bizim adımızı hiçbir terör örgütüyle kimse yan yana yazamaz. Ama bu iddiaları yapanların terör örgütüyle adları yan yana yazılmıştır. Bu Türkiye'ye yönelik bir saldırıdır.
 Suriye içinde bir etnik grup zulme uÄŸradığında, Türkiye'de bu etnik gruba yakın hissedenler yardım çaÄŸrısında bulunuyor. Biz sadece komÅŸu Suriye halkı görürüz. Yardım isteyen herkese de elimizden geleni yaparız. Kobani'den bir haftada 197 bin sığınmacı geldiÄŸinde etnik kimlik sormadık.

Bu bazen Kürtler, bazen Türkmenler, bazen Araplar. Herkes kendi etnik grubuna dönük çaÄŸrı yaparsa, o zaman parçalanma baÅŸlar. Biz Suriye’ye dönüp baktığımızda ne Kürt, ne Arap, ne Alevi, ne sunni görürüz. Sadece komÅŸu
 Suriye halkını görürüz.

"BÄ°Z TÜRKÄ°YE'YÄ° MACERAYA SÜRÜKLEMEYÄ°Z"

Hal böyleyken birileri haritayı deÄŸiÅŸtirmeye kalkarsa, buna açık tutum sergileriz. Hiç kimse ve aziz milletimiz kaygı içinde olmasın. Biz Türkiye’yi 'ne oldu bitti'lere karşı karşıya bırakılmasına izin veririz, ne de maceraya sürükleriz. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi cevabını veririz. Etrafımızda bir ateÅŸ çemberi var, doÄŸru. Her türlü riskle karşı karşıyayız doÄŸru. Ama allah aÅŸkına, dört yıldır, hatta Irak savaşından sonra 12 yıldır etrafımız ateÅŸ çemberi. Bu ateÅŸ çemberi Ä°stanbul’u, MuÄŸla’yı, Trabzon’u yakmamışsa, onun arkasında AK Parti’nin erdemli dirayetli yönetimi vardır.

Ekonomi kalkınmaya devam etmiÅŸse, huzur devam etmiÅŸse, 2010’dan bu yana seçimler demokrasi içinde gerçeklemiÅŸse, bunun arkasında AK Parti’nin siyaseti vardır.

"EN KÖTÜ OLABÄ°LECEK SENARYOYA DA HAZIRIZ"

Biz Suriye’deki geliÅŸmeleri yakından takip edeceÄŸiz. Her türlü senaryoya hazırız. En kötü olabilecek senaryoya da hazırız. Bunun olmaması için daha önceki aÅŸamalarda alınması gereken tedbirlere de hazırız. Aziz milletimiz 7 Haziran’da tercihini yapmıştır. Bunda da hiçbir acelemiz, paniÄŸimiz yok. Ä°lkelerimiz bellidir.

Meclis BaÅŸkanı'nı seçeceÄŸiz, hükümetimizi kuracağız, kaldığımız yerden devam edeceÄŸiz. Türkiye akan tarihin öznesi ülke olacak. AK Parti de Türkiye siyasetinin ve dünya siyasetinin öznesi ve öncüsü olmaya devam edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.