Sosyal Medya

Güncel

Kobani'ye ilk koşan yine Türkiye oldu

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Kobani'ye son 3 günde 10 tır insani yardım ulaştırdı.



Türkiye, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık 9 aydır süren çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren Kobani'deki Suriyeli Kürtlere desteÄŸini sürdürüyor. Çatışmalardan kaçan yaklaşık 200 bin Kobanili'ye kucak açan Türkiye, misafirlerinin her türlü ihtiyacını karşılamanın yanı sıra sınırın ötesindeki sivilleri de unutmuyor. 

Åžu ana kadar yaklaşık 2 bin tır insani yardımın gönderildiÄŸi Kobani'ye, IŞİD'in birkaç gün önceki saldırılarının ardından ilk ulaÅŸan yine Türkiye oldu. ÇeÅŸitli kentlerdeki sivil toplum kuruluÅŸlarınca temin edilen insani yardımlar sınır kapısındaki kotrollerin ardından Kobani'ye ulaÅŸtırıldı.

Böylece IŞİD'in bölgeden çekilmesinin ardından son 3 günde Kobanililere 10 tır yardım teslim edildi. 

'Yardım göndermek için seferber olduk'

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıları en iyi ÅŸekilde ağırlayan Türkiye'nin yardımlarını, sınırın ötesine de ulaÅŸtırmayı ihmal etmediÄŸini söyledi.

Türkiye'nin savaÅŸ boyunca desteÄŸini sürdürdüÄŸü Kobani'yi hiçbir zaman  yalnız bırakmadığına dikkati çeken Çiftçi, komÅŸu kentteki huzurun ve güvenliÄŸin saÄŸlanmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Geçen haftaki saldırıların ardından bölgeye yardım göndermek için seferber olduklarını ifade eden Çiftçi, ÅŸunları kaydetti:

"Kobani'ye ÅŸimdiye kadar yaklaşık 2 bin tır insani yardım ulaÅŸtırdık. Birkaç gün önceki bombalı intihar saldırılarının ardından komÅŸularımızı unutmadık. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 10 tır insani yardımı Kobanili kardeÅŸlerimize teslim ettik. Sivil toplum kuruluÅŸlarımıza desteklerinden dolayı teÅŸekkür ediyoruz. Ne pahasına olursa olsun komÅŸumuzun yanında olmaya ve acısını paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz."

Suriyeli Kürt Halte Seriz ise Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi.

Dara düÅŸtüklerinde yanlarında hep Türkiye'yi gördüklerini anlatan Seriz, "Allah sizden razı olsun. Bizlere birazcık daha destek olmanızı bekliyoruz. Ä°nÅŸallah bugünler geçecek ve yaptıklarınızı tarih boyunca unutmayacağız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.