Sosyal Medya

Güncel

Baydemir'in iddiasına AFAD'tan tokat gibi cevap

Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiğini iddia edip terör destekçisi algısı oluşturmaya çalışanların oyunları bir bir bozuluyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in Kobani'de öldürülen bir DAEŞ'çi ile ilgili iddiasına AFAD'tan cevap geldi.



HDP Åžanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir DAEÅž'linin üzerinden AFAD kartı çıktığını iddia etti. Baydemir'in bu iddiasına AFAD'tan cevap geldi.Öldürülen militanın Türkiye'ye kaçak yollarla geldiÄŸini belirten AFAD, açıklamasında kamp yönetimi tarafından ilgili ÅŸahsın provokatör olarak nitelendirildiÄŸini ve emniyet güçlerine gerekli bilginin verildiÄŸi kaydedildi.

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Suriye'deki son geliÅŸmeler konuÅŸuldu. Programın konukları arasında bulunan Åžanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir DAEÅž'linin üzerinde çıkan bir kimlik kartını göstererek,"Elimde tutmuÅŸ olduÄŸum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır" dedi.

AFAD: ÅžAHIS PROVOKATÖR

Osman Baydemir'in iddiasına AFAD'dan cevap geldi. Ä°ddialarla ilgili olarak ise AFAD ve BaÅŸbakanlık Kamu Diplomasisi KoordinatörlüÄŸü Tarafsız Bölge'ye bir açıklama gönderdi. Açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu kiÅŸi 18.09.2012 16.08.2013 tarihleri arasında Akçakale'de bir çadırkentte kalmış. Bu ÅŸahıs kampta kalırken ÅŸüpheli hal ve tavırlarından dolayı kamp yönetimi tarafından provokatör olarak tanımlanmış ve emniyet birimlerine gerekli bilgiler iletilmiÅŸtir. Åžahıs gönüllü olarak kamptan ayrılmış ve yurt dışına kaçak olarak geçmÅŸ ve 2013'ten bu yana da ülkemize gelmemiÅŸtir. Kobani'ye o bölgeden geri dönen kiÅŸi sayısı 70206. Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli misafir var. Ülkelerine dönmek istemeleri durumunda geri dönme hakkına sahiptirler. Üzerine AFAD kimliÄŸi bulunması bir dönem kamplarda kaldığı dışında herhangi bir anlama gelmez. Kaldı ki, söz konusu ÅŸahıs Suriye'ye gümrük kapılarını kullanarak geçmemiÅŸ, kaçak olarak geçmiÅŸtir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.