Sosyal Medya

Dünya

Doğu Türkistan'da 15 Uygur öldürüldü

Çin polisi Kaşgar'da polise saldırdırdığını iddia ettiği bir gruba ateş açtı, en az 15 Uygur öldü



Çin'in işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrinde polisin en az 15 Uygur Türkünü öldürdü. Çin polisi, Uygurlardan oluşan bir grubun polise bıçak ve patlayıcılarla polise saldırdığını idida etti ve en az üç polisin öldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada polisin saldırı düzenleyen Uygurlara karşılık vererek en az 15 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Radio Free Asia'ya konuşan bir polis subayı, Kaşgarın Tahtakoruk ilçesinde meydana gelen olayda en az üç polis ve 15 Uygur'un öldüğünü açıkladı. Polis, sayının daha da yükselebileceğini ifade etti.

Çin polisi, işgal altındaki Doğu Türkistan'da şüpheli gördüğü Uygurlara ateş etme yetkisine sahip. Geçtiğimiz günlerde de Guma kasabasında nehir kenarında bir araya gelen sekiz Uygur Türkü polis tarafından şüpheli bulunarak katledilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM