Sosyal Medya

Güncel

Kurulmamış Bankasya üzerinden çirkin kumpas

Paralel ihanet çetesi, Aydın’da mermer sektöründe faaliyet gösteren işadamı Hasan Keskin’den ‘himmet’ adı altında para istedi. İşadamı himet vermeye yanaşmayınca da, Bankasya adına düzenlenmiş sahte belgelerle iş makinelerine el koydular. Paralel kumpasçıların Bankasya adına hazırladıkları rapora 13.04.2004 tarihini atmaları dikkat çekti. Ancak Bankasya 20.12.2005’te kuruldu. Yine raporda YTL ifadesine yer verildi. YTL’ye geçiş tarihi ise 01.01.2005...



Akit TV ekranlarında yayınlanan Arka Plan’da, paralel yapının himmet operasyonları masaya yatırıldı. Bir dönem Aydın’ın en önemli mermer üreticileri arasında gösterilen iÅŸadamı Hasan Keskin, Arka Plan Programına konuk oldu. Keskin, Paralel yapının 2005 yılında kendisinden himmet istediÄŸini, rıza göstermeyince yargı –maliye- banka üçgeninde organize bir oyunla bütün mal varlığının yaÄŸmalandığını söyledi. 

CEMAATÇÄ° ORTAKLA BÄ°RTAÅž’I KURDULAR

Gülen Cemaatine mensup Ahmet Zengi isimli ortağıyla 2000 yılında Aydın’da BirtaÅŸ isimli bir firma kurduklarını ve mermer sektöründe faaliyete baÅŸladıklarını ifade eden Hasan Keskin, ortağının Mutlu Makine isimli cemaate mensup bir firmadan mermer kesme ve iÅŸlemede kullanılan makineleri satın aldığını ifade etti. 

Piyasa fiyatından daha aÅŸağıya aldıkları makinelerle ilgili firmanın kendilerine bir türlü fatura teslim etmediÄŸini anlatan Keskin, “Bir süre sonra öÄŸrendik ki, adamlar devleti kazıklayıp ihracat teÅŸviki almak için makineleri kağıt üzerinde yurtdışına satmış, bu sebeple bize fatura kesmediler. Ä°ÅŸlerimiz çok yoÄŸun olduÄŸu için makineleri geri göndermek yerine bu ÅŸekilde kullanma kararı aldık” dedi.

HÄ°MMET VERMEDÄ° OPERASYON BAÅžLADI

“Mermer iÅŸinden anlamayan biri olduÄŸum için ortağım 2004 yılında ayrılmak istediÄŸini ifade etti. Güven iliÅŸkisine dayalı bir ortaklık yapımız vardı. O benim adıma, ben de onun adına bir genel vekaletname çıkartmıştık. Mal paylaşımına sıra gelince o fabrikanın tapusunu, ben ise mermer iÅŸlemeye devam etmek istediÄŸim için makineleri aldım” diyen Keskin, bütün entrikanın da bu olaydan sonra baÅŸladığını vurguladı. 

Ortağı Ahmet Zengi’nin fabrikayı cemaate mensup Ahmet Göçtü isimli bir ÅŸahsa sattığını, kendisinin de Ahmet Göçtü ile 15 yıl kira sözleÅŸmesi yaptığını belirtti. Aylık 1.2 milyon liraya bulan bir ciro ile çalışır hale gelen fabrikanın her geçen gün göze batmaya baÅŸladığını, yanında 50’den fazla personel çalıştırdığını belirten Keskin, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Ben hızla büyüyünce bu durum cemaatin dikkatini çekti. Bir gün Ahmet Göçtü yanında paralel yapının Aydın’daki himmet iÅŸlerine bakan abisi ile geldi. ‘Çocuk okutuyoruz himmet’ dedi. Ortağımdan yeni ayrıldığım için nakit yardım yapamayacağımı, ancak gösterdikleri cami ya da Kur’an kurslarını baÅŸtan aÅŸağıya mermer döÅŸeyebileceÄŸimi söyledim. Bunun üzerine sinirlenip gittiler. Daha sonra beni bitirmek için operasyona baÅŸladılar.

MAKÄ°NELERÄ°N FATURASIZ OLDUÄžUNU ÖÄžRENMÄ°ÅžLER

“Dikkat çekici bir ÅŸekilde cemaatçi Mutlu Makineden alınan mermer kesme makinelerinin faturasının olmadığını öÄŸrenmiÅŸler. Bütün plan bu olay üzerine kurgulanmış. Ahmet Göçtü himmet talebinden bir ay sonra fabrikanın mülkiyetini Keska madencilik isimli bir firmaya satmış. Göçtü, hukuki hiçbir anlam ifade etmeyen gider pusulası üzerinden makineleri de devretmiÅŸ. Keska ise gider pusulası ile kendisine ait olduÄŸunu iddia ettiÄŸi makineleri, aynı gün kesip 10 gün sonra iptal ettiÄŸi bir fatura ile Afyon’da bir ÅŸahısa devretmiÅŸ. Yani iki defa el deÄŸiÅŸtirmek sureti ile makineleri faturalandırmışlar. Daha sonra haciz iÅŸlemi için fabrikaya geldiler. Birbirimize girdik, ben birkaç tanesini tartaklayınca gözaltına alınıp tutuklandım. Bunlar bütün makineleri söküp götürdüler. 

BANKASYA ADINA SAHTE EVRAK

“Mahkemelik olduk ama nafile, soruÅŸturma savcısı da mahkemede ayarlanmış, çok uÄŸraÅŸtım gider pusulası ve aynı gün kesilen bir baÅŸka firmaya ait faturalar üzerinden satış yapıldığını belgeledim. Maliye belgeyi vermemekte direndi ama bir ÅŸekilde temin ettim. Bunun üzerine paniklediler, mahkemeden süre istediler ve bir sonraki duruÅŸmaya Bankasya adına düzenlenmiÅŸ bir ekspertiz raporu ile gelip makinelerin kredi ile alındığını, ekspertizin de bu duruma onay verdiÄŸini söylediler. Fotokopi belgede benim makinelerin kaydı var ve tarihi ortağımın fabrikayı Ahmet Göçtü’ye sattığı tarihle uyumlu. Raporda 13.04.2004 yazıyor ve bir yerinde ‘Limit (YTL) 125.000’ ifadeleri bulunuyor. Bu belgenin de peÅŸine düÅŸünce gerçeÄŸi anladım ki bunlar sahte belge üretmiÅŸler. Fabrikanın satıldığı tarihte henüz Bankasya ortada yok. Asya Finans olarak devam ediyor. Asya Finans Kurumu 20.12.2005’te ‘Asya Finans Kurumu Anonim Åžirketi’ unvanını “Asya Katılım Bankası Anonim Åžirketi” olarak deÄŸiÅŸtirmiÅŸ. Birde belgede YTL ifadesini iptal etmeyi de unutmuÅŸlar.  01.01.2005 tarihinde YTL’ye geçilmesine dikkate dahi almamışlar. Mahkeme bunu dikkate almadı görmezden geldi ve onlar lehine karar verdi.

DOSYA YENÄ°DEN AÇILDI

“17-25 Aralık sonrası AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem vasıtasıyla Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ’a ulaÅŸtım, durumu anlattık. Karar düzeltme talebimiz kabul edildi ve Aydın Nazilli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı dosyayı yeniden açtı. 1 buçuk yıldır dosya bekliyor bakalım ne sonuç çıkacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.