KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Leyen'in '(Kıbrıs'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz' açıklamasına tepki göstererek 'AB yetkilileri, bu açıklamalarıyla Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe saymaktadırlar' ifadesini kullandı.
Rusya’daki Özbek göçmenlerin sayısı bir yılda yüzde 17,3 azaldı
Sosyal medyada örgütlenen Türkler, Suriye'deki Türkmenler'e destek için İsveç'in Başkenti Stockholm'deki Rus Büyükelçiliği önünde toplandı.
Almanya, 'Ne Esad'la ne de Suriye ordusuyla çalışacağız' mesajını verdi...
Londra'da bir metro istasyonunda 4 kişiyi bıçakla yaralayan kişi gözaltına alındı. Londra polisi saldırıyı "terör olayı" olarak değerlendiriyor.
Fransa'da okullardan, dini sembol taşıyan ve dini inançlarına göre giyinen velilerin tespit edilmesi istendi.
Fransa'da Maliye Bakanlığı'nın, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki antik kent Palmira yakınındaki Fransız devletine ait bir toprağı satışa çıkardığı ortaya çıkt
Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, 1708 yılında Karayip Denizi'nde batan ve uzun yıllardır aranan San Jose adlı İspanyol gemisinin bulunduğunu duyurdu.
Çad'da Boko Haram’ın düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 30'dan fazla kişinin öldüğü açıklandı.
Türkiye ve Rusya arasındaki kriz futbol sahalarına da yansıdı...
Fransa'da yarın başlayacak 2 turlu bölgesel seçimlerde halkın sadece yüzde 30'unun sandığa gideceği düşünülüyor.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rusya'yı, bir vatandaşının cep telefonunu gizlice dinlediği için mahkum etti.
Fransa'da Beziers Belediye Başkanı Robert Menard, yeni bir skandala daha imza attı. Menard, bölgedeki Müslümanların derneklerine ve camilerine gözdağı vermek için uyarı listesi yolladı.
Sberbank Başkanı German Gref, Türkiye ile Rusya arasındaki sorunun 2016 yılında çözüleceğini açıkladı.
Rusya ve Türkiye arasında özellik Putin-Erdoğan dostluğuyla şekillenen iyi ilişkiler, Rus uçağının sınırda düşürülmesinin ardından geçen 10 günde tepetaklak oldu.
Rusya'nın ekonomi gazetelerinden RBC'de ve Vedomosti'de ülkenin Türkiye'ye karşı uygulamaya koyacağı yaptırımlar eleştirildi.