Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin bugün (5 Ağustos Salı) yayımladığı verilere göre, Sırbistan 2025 yılının ilk yarısında İsrail’e 55.5 milyon euroyu aşan silah ihracatı gerçekleştirdi. Bu rakam, daha önceki yıllık rekor olan 48 milyon euroyu geride bırakarak yeni bir zirveye ulaştı. Bu durum, Sırbistan’ın İsrail’e tüm silah ihracatını durdurduğuna dair önceki resmi açıklamalarla çelişiyor.
ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'de kimyasal silah kullanımına karşı Esed rejimini uyararak, bir daha bu tür bir saldırının yaşanması durumunda gereken cevabın verileceğini bildirdi.
Avrupa Birliği (AB), Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter'in, birliklerine ülkenin batısındaki bölgelere yönelme talimatı vermesiyle başlayan çatışmalardan
Daha önceki çalışmaların aksine alkolün, azı bile zararlı olduğu ortaya çıktı. İngiliz ve Çinli uzmanların yaptığı araştırmaya göre; az ya da orta kararda alkol kullanmanın bile
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın, sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden çıkarılacağı iddia edildi. Fakat iddia kısa süre sonra ismi verilmeyen Ekvadorlu üst düzey bi
Balıkesir'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı adayları arasında yüzde 1.28 fark bulunuyor.
BM, Myanmar ordusunun Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılarını kınayarak, kendi halkına yönelik saldırıların savaş suçu olabileceği uyarısında bulundu.
ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Somali'de geçen yıl düzenlediği hava saldırısında 2 sivilin öldüğünü açıkladı.
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesindeki çeşitli şiddet olayları nedeniyle bu yılın ilk üç ayında en az 162 kişinin öldüğü bildirildi.
Cumhur İttifakı'nın MHP'li Iğdır Belediye Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel, Iğdır'daki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yeniden itiraz etti.
Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, PKK tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi gece saatlerine başladı.
Fransa Cumhurbaşkanı, söz konusu araştırmayla Fransa'nın bu dönemde Ruanda soykırımında oynadığı rolün incelenmesinin, soykırımın daha iyi anlaşılmasının ve daha fazla bilgi sahib
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ülke yönetiminden şikayet ederek, "İran'da siyaset yapma imkanı kalmadı. Ülkenin iktidarını ellerinde bulunduranlar her siyasi düşünceye bir etiket
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğunu gerekçe göstererek belediye meclis üyeliği ve İstanbul Büyü
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Seçim döneminde bin 531 olay meydana geldi. Bunlardan 356'sı muhtarlık seçimleriyle ilgili. Olaylarda 495 kişi gözaltına alındı, 9 vatanda