Sosyal Medya

Makale

15 Temmuz Darbesi ve Darbe İçinde Darbe

15 Temmuz Darbesinin üzerinden 3 yıl 7 ay geçmesine raÄŸmen halen yeni bir darbe olacağı konuÅŸuluyor.

Bana sorarsanız FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi darbesi 4-5 saat sonra akamete uÄŸradı ve FETÖ bir daha belini doÄŸrultamayacak ÅŸekilde kaybetti.

15 Temmuz gecesindeki FETÖ darbesinin akabinde “Ulusalcı Cenah” ikinci bir darbe yaptı ama çoÄŸu kiÅŸi bunun farkında deÄŸil.

SaÄŸ ve Sol Ulusalcıların bu ortak darbesi sıra dışıydı. BildiÄŸimiz darbelerden farklı olarak direkt silah/kaba kuvvet uygulamadan, darbe ile mücadele kılıfı altında aÅŸamalı olarak bir yanda FETÖ’nün tasfiyesine destek olurken diÄŸer yanda FETÖ’den boÅŸalan yerleri iÅŸgal ediyorlar. 

ErdoÄŸan ve Ak Partinin FETÖ korku/öfke psikolojisini iyi kullanan Ulusalcılar, kendilerine engel gördükleri birçok dindar kiÅŸiyi FETÖ soruÅŸturmasına dâhil ettiler.

FETÖ masum deÄŸil elbet ama birçok masum kiÅŸi FETÖ’cü diye kovuÅŸturma geçirdi.

Ak Partinin desteÄŸiyle (en azından itiraz etmemesiyle) ulusalcı kadro güçlendi. Ak Parti Ulusalcıları, FETÖ ve NATO’ya karşı kendisi için bir güvence görüyor. Ama yarın ulusalcılar güçlendiÄŸinde ilk önce kendisini tasfiye ederlerse ErdoÄŸan ÅŸaşırmasın.

Ulusalcılar güçlendiÄŸinden beri ErdoÄŸan’ın etrafında Ä°slami hassasiyeti olanların sayısı azalıyor.

Åžuan yavaÅŸ yavaÅŸ 28 Åžubat adımlarını yeniden izliyor gibiyim. 

Ama eskiye oranla kaba ve buyurgan deÄŸil; haddini bilen ve sessizce istediklerini yapan bir durum var. Ayrıca artık direkt dine/dindara saldırılmıyor; FETÖ olarak adlandırıp öyle yok edilmeye çalışılıyor.

Aslında darbeyi de FETÖ’yü de yanlış okuduk.

Okuma yanlış olunca hareket noktaları ve sonuçları da haliyle yanlış oluyor.

Birincisi; Fethullah Gülen Hareketi 15 Temmuza kadar tanıyanların %99’u dini/milli/manevi nesiller yetiÅŸtirmeyi hedefleyen silahsız bir hareket bildi. 

Gülen Hareketi eÄŸitim, ticaret/iÅŸ dünyasını hedefe koyduÄŸu için bu camialardaki insanlarla planlı ve sistematik bir diyalog çabası vardı. Tabiri caizse baÅŸarılı öÄŸrencilere ve iÅŸ adamlarına kene gibi yapışıp mutlaka bir ÅŸeyler kopartma derdindeydiler.

Hal böyle olunca bu ülkede üniversite okuyan veya ticaret yapan en az her iki insandan birinin yolu bir ÅŸekilde bu camiayla kesiÅŸti.

Gülencileri hiç sevmediÄŸi halde okullarındaki eÄŸitim kaliteli diye veya o okullarda dindar çocuklar okuyor diye ahlaki endiÅŸeyle çocuÄŸunu onların okuluna veren çok insan biliyorum.

Aynı ÅŸekilde özellikle SGK ve Maliyedeki kadrolaÅŸmasından korkan birçok esnafın bu camianın ÅŸerrinden emin olmak için kerhen gazetelerine abone olduÄŸunu, burs verdiÄŸini biliyorum.

Böylesi bir ortamda bu camiayla irtibatlı herkesi aynı kefeye koymak adil olmazdı ve Hükümetin/Devletin bu adaleti saÄŸladığını iddia etmek güç olur.

Nitekim Ak Parti FETÖ ile mücadelesinde bu hususa dikkat etmediÄŸi için tabanından çoÄŸu kiÅŸiyi küstürdü/incitti. Sonuç ortada.

FETÖ’yü 15 Temmuz hatta 17-24 Aralık süreci öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak lazım. FETÖ sinsi ve amacına ulaÅŸmak için gerçek yüzünü gizleyen bir yapı olduÄŸu için bu camiayla irtibatlı kiÅŸilerin niyet ve eylemlerinin mutlaka göz önünde alınması gerekir. 

Darbeye gelecek olursak:

Benim kanaatim, bu darbenin salt bir FETÖ darbesi deÄŸil; FETÖ’nün taÅŸeron olduÄŸu bir NATO darbesiydi. 

Bence NATO, Atlantik ittifakından Asya/Avrasya ittifakına kayan Türkiye’nin bu gidiÅŸini engellemek için bu darbeyi organize etti. Kaybettiklerini geri kazanmak için bu darbe FETÖ için büyük bir fırsattı. Ve gönüllü olarak bila bedel bu darbenin taÅŸeronluÄŸunu yaptılar.

FETÖ ile fikren yakınlığı olmayan ama bu darbe sürecinde yer alan insanların varlığını NATO/CIA/MOSSAD üzerinden okumak lazım.

NATO/Atlantik desteÄŸi olmasa FETÖ’nün tek başına 15 Temmuzu yapacak cesareti olduÄŸunu sanmıyorum. 15 Temmuzu yapmaya gücü yetmeyen FETÖ’nün bugün yeniden darbe yapması hayaldir benim için. 

FETÖ darbe yapamaz ama NATO, fırsat bulduÄŸu her an yapabilir. Hükümetin zayıfladığı, cenazelerin arttığı ve ekonomik sıkıntıların olduÄŸu her dönem darbeler için uygun zeminler/zamanlardır.

Derin devletin ve askerin büyük kısmı artık NATO’ya/Batıya karşı ama hala Batı çizgisini savunan insanların sayısı az deÄŸil.

Bu yüzden darbe tehlikesi yok demek zor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.