Sosyal Medya

Makale

Bu Utanç Hepimizin

Gündemle ilgili, siyasetle ilgili yazacak onca şey vardı ki hangisini yazayım diye düşünürken 5 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz edilerek öldürülmesini okudum.

Her ÅŸey uçtu gitti.

Söz anlamını yitirdi.

1 deÄŸil, 3 deÄŸil, 100 deÄŸil; bu kaçıncı çocuk tecavüzü ve çocuk cinayeti.

Bu kaçıncı vahÅŸet, bu kaçıncı cani?

Sosyal medyada herkes idam istiyor.

Hangi birine yetiÅŸeceksin?

Kabul edelim artık, toplum olarak kokuÅŸmuÅŸ bir bataklığa döndük ve bu bataklık sapık üretiyor.

EÄŸitim sistemimizin, dünya görüÅŸümüzün, toplumsal iliÅŸkilerimizin hatta dini yaÅŸantımızın (Ä°slam’ın kendisi deÄŸil) iflas ettiÄŸinin resmidir bu.

Sorumluluğu devlete ve siyasilere atmakla bu vebalden kurtulamayız.

Yetkililer kadar biz 80 milyonun da öyle veya böyle sorumluluÄŸu var bu iÅŸte.

Ä°slami vakıf ve derneklerin külahı önüne koyup “nerede hata yaptık, neyi eksik yaptık/yapıyoruz?” diye düÅŸünmesi gerek.

Tamam, ilkokul çocuklarını yarı çıplak vaziyette sahnelerde/stadyumlarda teÅŸhir eden; TV kanallarında sapkınlığı, cinselliÄŸi oluk oluk akıtanlar bu dernek ve vakıflarımız deÄŸil elbet. Ama bu pisliÄŸi engellemek için de sızlanmaktan baÅŸka bir ÅŸey de yapmadılar.

150 yıldır ilerlemek, medenileÅŸmek için batıya entegre olup batı gibi soyunmak, batı gibi içki içmek gerektiÄŸine inanan hastalıklı ve köle ruhlu insanlara meydanı boÅŸ bıraktığımız için biz suçluyuz.

Bir avuç ibne, o…pu göÄŸsünü gere gere meydanlarda haykırırken kendi hanımının ve kızının tesettürü için aÄŸzını açmaktan korkan bizler, bu kokuÅŸmuÅŸluktan sorumluyuz.

Hiç kimse, film ve dizilerdeki sapkınlıktan, çarpık iliÅŸkilerden, aileyi hedef alan mesajlardan ÅŸikayet etmesin; o film ve dizileri izleyerek prim yaptıran, para kazandıran biziz.

Biz izlemedikten sonra hangi film ayakta kalır hangi dizi kötü mesajını yayabilir..!

Karşıdaki komÅŸumuzla bile iliÅŸkilerini kesen, kendini dört duvarı arasına/zindanına hapseden, komÅŸunun çocuÄŸunu görünce hal hatır sormayan, yanlış yaptığında uyarmayan bizler; çocukları kendi ellerimizle sapıkların kucağına atmıyor muyuz..?

Çok deÄŸil, daha 15-20 yıl öncesine kadar çocukların gece geç saatlere kadar özgürce sokaklarda oynadığı bir ülke deÄŸil miydik?

Efendim süper güçlerin elindekine eÅŸdeÄŸer Ä°HA/SÄ°HA’larımız varmış. Dünyanın en büyük havalimanı bizdeymiÅŸ. Büyüme oranımız ÅŸuymuÅŸ, kiÅŸi başına düÅŸen gelir ÅŸu kadar artmış mış mış mış…

Bu ülkenin sokaklarında çocuklar korkusuzca ve özgürce koÅŸup oynayamıyorsa dünyanın süper gücü olsan ne yazar..!

Maddiyatı maneviyattan üstün gören toplumlar huzuru, barışı görebilir mi?

Çocuklarımız evlerinde bile güvende deÄŸiller. Ebeveynlerinin yakın akrabalarının yaptıklarını yazmak bile insana utanç veriyor.

Çocuklar tecavüze uÄŸramaya, öldürülmeye, taciz edilmeye devam ediyor.

Onları koruyacak biz büyükler ya çaresiz ya da duyarsızız.

Kimse suçu baÅŸkasına atmasın; hepimiz suçluyuz.

Acziyetimi itiraf ediyorum. Allah’tan gereÄŸini niyaz ediyorum.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.