Sosyal Medya

Makale

Beka Sorunu ve Yalancı Çoban Misali

Yerel seçimler yaklaşıyor.

Ak Parti Hükümeti yine ülkenin beka sorunu olduÄŸu iddiasında.

Gerçekten Türkiye’nin beka sorunu var mı?

Son 20 yılda OrtadoÄŸu’nun haritasının yeniden çizilmeye çalışıldığı, bu yeni haritada Türkiye ve diÄŸer birçok OrtadoÄŸu ülkesinin küçüldüÄŸü ve yeni devletçiklerin kurgulandığı bilinen bir gerçek.

Türkiye’nin Batı kıblesinden yüz çevirdiÄŸini, batılı müttefiklerine raÄŸmen artık yeni ittifak arayışında olduÄŸunu, Rusya ile hızla ittifaka doÄŸru giden bir iÅŸbirliÄŸini hepimiz biliyor/görüyoruz.

ABD ve NATO’lu dostlarımızın (!) bundan pek hoÅŸlanmadığını, bu kayışı engellemek için gizli ve açık birçok yola baÅŸvurduklarını söylemeye gerek yok sanırım.

Yani özetle söyleyecek olursak; kurtlar sofrasındayız, ufak bir gaflette canımızı acıtmaya istekli bir sürü unsur var.

Tüm bunlara raÄŸmen beka sorunundan bahsetmek için çok erken. Hele ki bu yerel seçimleri beka sorunu gibi göstermek insafsızlık ve ucuzculuk olur.

Mesela senin Adana Belediye baÅŸkanın A partisinden olsa ne olur B partisinden olsa ne olur? Hatta hiç belediye baÅŸkanı seçmesen ne olur? Nasıl bir beka sorunu yaÅŸarız?

EÄŸer düÅŸmanın varlığını bir beka sorunu olarak görüyorsanız o zaman düÅŸmanı/beka sorunu olmayan kaç ülke gösterebilirsiniz ki?

Maalesef Ak Parti erimeye baÅŸladı. Eridikçe de ne diyeceÄŸini ÅŸaşırdı.

Son seçimlerde kendisine oy verilmezse ülkenin beka sorunu olacağını söylüyor. Tamamen boÅŸ bir iddia deÄŸil elbet ama bu kadar da abartılı deÄŸil yani.

Ak Partide son yıllarda kötü bir huy oluÅŸtu; meydana gelen tüm olumsuzluklarda suçu hep dışarıda arıyor.

FETÖ olmasaydı Ak Parti ne diyecek hangi bahaneye sığınacaktı merak ediyorum.

YaÅŸanan onca olumsuzluklardan kaç tanesinde kendilerini müsebbip gördüler?

Dolar yükselir, ekonomi sarsılır, bürokratlar iÅŸi eline yüzüne bulaÅŸtırır…

Müsebbip bellidir ya FETÖ, ya ABD/Trump, ya batılı ÅŸer güçleri ya da PKK/PYD vs.

(Bu bahsedilenler masum değil elbet. Allah fırsat vermesin; yol bulduklarında neler yapabileceklerini hepimiz tahmin ediyoruz.)

Kastım ÅŸu; yaÅŸanan onca olumsuzlukta Ak Parti Hükümetinin/ErdoÄŸan’ın hiç mi hatası yok?

Onca vasıflı ve temiz kiÅŸi varken insanların önüne yetersiz veya ÅŸaibeli insanlar koyup “buna oy vermezseniz ülke elden gider” denilmesi insanın zoruna gidiyor.

Siz temiz, dürüst ve liyakat sahibi insanlar koydunuz da bu millet oy mu vermedi..!

Yalancı çoban misalini bilirsiniz; olduk olmadık zamanda yalandan “Sürüye kurt girdi!” diye bağırır. Bir gün gerçekten sürüye Kurt girer, feryat figan eder ama kimse inanmaz.

Bizden söylemesi; olduk olmadık yerde “Beka Sorunu” denilirse, yarın gerçekten de bir beka sorunu ortaya çıktığında inanacak kimse kalmaz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.