Sosyal Medya

Makale

Çamurlu Lastiklerle Girilemeyen Banka

Bankanın Ankara Beypazarı ÅŸubesi önünde çamurlu lastiklerine bakıp bir süre kapıda bekleyen Ruhiye nine, daha sonra kara lastiklerini dışarıda bırakıp içeri girdi. Bunu niye yaptığını soran muhabire “Çamurlu lastikler ile girilmez diye bankaya çoraplarımla girdim, yoksa kimse bana bir ÅŸey demedi. Ãœstelik bu haber üzerine yardıma ihtiyacın var mı diye gelenlere ÅŸaşırdım. Kimsenin yardımına ihtiyacım yok. Allah’a şükür elim ayağım tutuyor ve bahçede çalışıp kimseye muhtaç olmuyorum. Zaten bankaya adamımdan kalan maaşı çekmeye gittim. Ben kazancımla çocuÄŸumun ev taksitine bile yardımcı oluyorum. Artık başımdan gidin de beni reklam etmeyin” dedi.

2017’de Kırıkkale Sulakyurt ilçesinde, geç saatlerde ilçe hastanesine götürülen 84 yaşındaki Åžerife Cesur ninenin acil servis giriÅŸinde kara lastiklerini çıkarması güvenlik kameralarına yansıdı.

Nineler, dışarıdan içeriye girerken ayakkabılarını çıkartırlardı. Ev, camii gibi namaz kılınan yerdi. Ayakkabı ile girmek necasetten tahareti ihlal etmekti. Bundan dolayı Ruhiye nine çamurlu lastikleriyle dışarıdan içeriye giremezdi. Onlar, evlerinin haricinde eşlerinin zirai işlerine yardım ederlerdi.

Anneler, televizyonlarda seyrettiÄŸi filmlerde insanların evlerine ayakkabı ile girmelerine ÅŸaşırdılar. Gâvurlar evlerine ayakkabı ile giriyorlardı. Daha sonra muasır medeniyete uymaya zorlandıkları ÅŸehirlerde devlet dairelerine ayakkabı ile girer oldular. Fakat giriÅŸe konulan paspaslara ayakkabılarının altının iyice sürtmeden girenler herkesin önünde köylülükle suçlandılar. Ãœstelik onları aÅŸağılayan müstahdemler hemÅŸerileriydi. Åžehirli olmak, ayakkabı ile girilen yerleri kirletmemekti. Ama hiç kimsenin aklına ‘batıda ayakkabılarıyla girenler paspasa silmemesine raÄŸmen ortalık kirlenmiyorken bizde niye kirleniyor?’ sorusu gelmedi. Zira dışarıyı toz topraktan arındırması gereken yetkililer iÅŸlerini yapmaktansa paspasa zorlamanın daha kolay bir yol olduÄŸunu fark etmiÅŸlerdi. Anneler, apartmanlara tıkılmış hayatlarında devlet dairelerinde çalışıp maaÅŸ alan hemcinslerine imrendiler. MaaÅŸları olsa kocalara muhtaç olmayacaklardı. Ama diplomaları yoktu. Bunun önemini kızlarına sıkıca tembihlediler.

Kızlar, muayenehanelerine gelenlerin ayakkabılarına galoş takma mecburiyeti getirdiler. Girişteki kutudan galoşu alıp giyenler, çıkışta bunu atık kutusuna atmaya zorlandılar. Artık evlerine gelenlerin ayakkabılarını çıkarmasını değil galoş takmasını rica ettiler. Böylece evini temizleyen diplomasız kadınlardan fırça yemiyor ve yenisini aramak zorunda kalmıyorlardı.

Hijyene dikkat edilen, steril ortamlarda yetiÅŸen, servislerle anaokuluna gönderilip bakıcılara teslim edilen TOKÄ° ’sel sitelerde doÄŸan torunların nereye, ne ile girecekleri konusu 2023 sonrasına kaldı…

Peki, çamurlu lastikler ile girilemeyen, hijyen kurallarına göre temizlik ÅŸirketlerinin çalıştırdığı asgari ücretli kadınlara temizletilen banka ÅŸubesinde ne yapılmaktadır? Zorda kalanlara faizle borç verilmektedir. Bu borçlarını zamanında ödeyemeyenlere yeni borçlar ilave edip emeklerini çalmaktalar. Ãœstelik zirai üretime katkı saÄŸlayanın kara lastikleri kirli, hiçbir ÅŸey üretmeden vatandaşın kanını emen faizcilerin bankası temiz(!) öyle mi? Gelir vergisinin %20’sini vermekle övünen bu faizci teröristler, camiye çorapsız girilmemesini tembihleyen imamlarının da maaÅŸlarının bir kısmını vermektedirler.

Siz siz olun dostlar, Ruhiye ninelerin başörtülü torunlarının çalıştığı katılım bankalarına girerken galoşunuzu giymeyi ihmal etmeyin. Maazallah mazideki o kara(!) günlere geri dönmeyi kim ister ki?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.