Sosyal Medya

Makale

Kanla beslenerek büyüyen, gerçekte hangi dünya?

Sadece Cumartesi gününe ait birkaç haberin başlığı..

Suriye yine kan gölü… Sadece Åžam’ın yakın semtlerinden ve aylardır BeÅŸÅŸar Esed veRusyatarafından abluka altında tutulan DoÄŸu Guta’daki sivil halk, on binler halinde bir taraftan açlık ve ölümle karşı karşıya tutuluyor ve diÄŸer taraftan da ağır bombardıman altında. Son bir haftada hayatını kaybeden sivil insanların sayısı yüzlerle ifade ediliyor ve onların çoÄŸu da çocuk.

Afganistan’da bombalı son bir saldırıda da 25’den fazla insan hayatını kaybediyor. Aynı gün, Yemen’in Aden ÅŸehrindeki bir bombalı saldırıda da onlarca insan can verdi. Ve, Somali baÅŸkenti MogadiÅŸu’da da bir o kadar can kaybı. (2-3 ay önceki bir bombalı saldırıda da 340 kiÅŸi can vermiÅŸti.)

Ama, ‘Uluslararası Haber emperyalizmi’ için bunlar haber olmaz. Ama, Avrupa veya Kuzey Amerika’da bir bombalı saldırı olsa, bütün dünya orada öldürülenlere aÄŸlatılır günlerce- aylarca. Müslüman coÄŸrafyalarda sönen hayatlar ise, bir böcek hükmündedirler, âdetâ.

***

Ä°mdiii… Suriye’de DoÄŸu Guta’da aylardır süren bombardımanı durdurmak için, nihayet, BM Güvenlik Konseyi’nde 24 Åžubat günü oy birliÄŸiyle,özellikle DoÄŸu Guta'daki hasta ve yaralıların tahliyesi ve insanî yardım ulaÅŸtırılabilmesi için 1 aylık bir‘ateÅŸ-kes’ kararı alındı; uygulanabilirse tabiî. 

B. Amerika’nın BM Daimî Temsilcisi Nikki Haley konuÅŸmasında,’Bu krize müdahale etmekte çok geciktik.’ dedikten sonra ‘ateÅŸ-kes’in ’ bütün ülke çapında derhal uygulanmaya baÅŸlaması’ çaÄŸrısı yaptı. Ã‚detâ, Afrin’deki operasyonu da iÅŸaret etmek istercesine.

Kararın gecikmesinden üzüntüsünü dile getiren Haley, çok insanî bir yüreÄŸe sahibiymişçesine,‘bu kararı kabul edinceye kadar kaç anne daha bombardımanda çocuklarını kaybetti, çocuklarının cesedlerini tutan kaç baba daha görmek zorunda kaldık. Suriyeliler, Moskova'dan talimat beklerken ölmemeli...’ gibi duygulu bir konuÅŸma da yaptı. 

 

Halbuki daha iki ay kadar önce, Kudüs’ün hukukî statüsünün deÄŸiÅŸtirilmemesi için BM. Genel Kurulu’nda Türkiye’nin öncülüğünde yapılan oylamada ‘Amerika aleyhinde oy verenler bizi aÅŸağıladıklarını unutmamalıdırlar..’ diye bir gerilla örgütünün sözcüsü gibi tehditler yaÄŸdıran ve USA emperyalizminin sionist Ä°srail’e Filistin’de iÅŸlettiÄŸi cinayetleri hatırlamak istemeyen de bu hışımlı hanım deÄŸil miydi?

***

Alman tv kanallarından birinde yayınlanan bir programda dile getirilen şu sözlere kulak verelim:

‘30-40 Iraklı’nın bir Amerikan bombasıyla öldürüldüğünü duyduÄŸunuzda, onların canının Batı’lılar için bir deÄŸer taşımadığını göreceksiniz. B. Amerikalı bir yazar olan Susan Sontag ile, vefatından kısa süre önce bir sohbetimiz olmuÅŸtu. Ona şöyle demiÅŸtim: ‘Bir Amerikalı 10 Iraklı ediyor.’

Susan Sontag,‘Hayır, bir Amerikalı 1000 Iraklı’dan bile deÄŸerli görülüyor.’ dedikten sonra şöyle devam etti: ‘Ne saçmalık! Bu idrak çarpıklığı nereden geliyor? Silah sanayiinin pazarlamasına yenik düştük. Halbuki her insanın hayatı aynı deÄŸerde. Böyleyken bizde neden farklı tesirler meydana getiriyor. Sanıyorum biz kendimizi bir yalan içine yerleÅŸtirmiÅŸiz.

O yalan ÅŸu:Ä°yi ve asil olanın ve yardımsever olanın kendimiz olduÄŸumuza inandırmışız kendimizi. Biz Batı’lılar dünyayı fikir ve deÄŸerlerimizin ve dinimizin mükemmeliyetiyle ele geçirmedik. Sadece ve sadece baÅŸkalarından daha acımasızca zor kullandık. Daha açık konuÅŸmak gerekirse Haçlı Seferlerisırasında 4 milyon insanı öldürenler Müslümanlar deÄŸildi. Dünyayı sömürgeleÅŸtirirken 50 milyon  insanı öldüren de Müslümanlar deÄŸildi. Birinci ve Ä°kinci Dünya SavaÅŸlarısırasında 70 milyon insanın sebep olanlar da Müslümanlar deÄŸildi. 6 milyon Yahudi’yi öldürenler de Müslümanlar deÄŸildi. Tam tersine bütün bunlar Batı’nın zorbalığının sonucuydu; bunu anlamamız lâzım.’

Bu sözler,  vicdanı uyanık ve idraki körelmemiÅŸ, insan ÅŸeref ve haysiyetini düşünen her bir insanın dile getirmesi gereken sözler. 250 sene öncelerde de, Fransız düşünürü Voltairede ‘Amerika kıt’asına ulaÅŸan Avrupalıların orada 12 milyon yerli insanı katlettikleri’ barbarlığı yazmıştı.

***

Evet, kanla beslenerek büyüyen, gerçekte Müslüman dünyası mı?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.