Sosyal Medya

Makale

Facebook Üzerinden Helâlleşme

Hayatına dair her kareyi gösterme telaşına düşmüşlerin imdadına yetişti sanal platformlar. Başlığa takılıp da sakın bunu kutsal turizme katılım öncesi bir helalleşme zannetmeyin.

C:UsersAdministrator.WNDWS-20170815RDesktop1.PNG

Rabi Önal çalıştığı şantiye kapanınca kapıyı çarparak çıkmamış. İş akdinin fesih edilmesi nedeniyle kafasına da sıkmamış. Aksine büyük bir nezaketle bugüne kadar gördüğü ilgiye ve yapılan muameleye teşekkür etmiş. Kendisine verilen sözlerin yerine getirilmesinden dolayı hakkını helâl etmiş. İşçilik yapmanın oldukça yorucu ve yıpratıcı olduğu Şantiye ortamında kendi yükümlülüklerini yerine getirirken yapamadıkları nedeniyle helâllik istemiş. Ne yaparsa yapsın bir gün hesabını vereceğine iman eden her mümin, hesabını dünyada kapatır. Kesinlikle ahiretteki ayakları birbirine dolaştıran o zorlu hesap gününe bırakmaz.

Tabi bu paylaşım da 52 beÄŸeni almış. Ãœstelik 14 kiÅŸi de yorum yapmış. Aslında bu bildirimi kadirÅŸinaslık örneÄŸi üzerinden alkışlamak güzel ama sonuç olarak iÅŸsiz kalmış bir kiÅŸiye yapılacak ÅŸey yeni bir iÅŸ bulmaya gayret etmektir. Ama yorum yapanlar bu iÅŸi dua yoluyla Allah’a havale etmiÅŸler. BeÄŸenenlerde sessiz kalarak bu dualara âmin demiÅŸler.

C:UsersAdministrator.WNDWS-20170815RDesktop2.PNG

Yorum sahiplerinden biri aynı ÅŸirkette formen olarak çalışan Ä°lyas YeÅŸilyurt, kendi emrinde çalışan Rabi Önal’a hakkını helâl etmiÅŸ. Yani Rabi Önal’ın başındaki görevli, sözleÅŸme akdinde yer alan iÅŸleri yaptığını teyit etmiÅŸ, ÅŸantiye ortamında iÅŸlenen hata ve kusurların kendisine ait kısmını affetmiÅŸ. Ama o da iÅŸsizlik kısmını Allah’a havale etmiÅŸ.

İşsiz kalmasına rağmen bu helâlleşme isteği, bizi terk etmeye hazırlanan bir mevsime ait tatlı bir esintiden ibaret. İnsanların genellikle sevmediği kişiler ve ortamlarda, sadece para kazanmak için keyifsizce ve mecburen yaptıkları mesailerini yerine getirip getirmediklerinden dolayı hesaba çekilecekleri, inanç sahiplerince bile önemsenmeyen bir hassasiyet. Kızılelma peşine düşürülmüşler ancak kutsal turizme katılmadan önce helalleşmeyi düşünürler.

Ä°bni Ömer (rah) dedi ki, Resûlullah’tan (sav) şöyle iÅŸittim “Hepiniz çobansınız; hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz. Devlet reisi de bir çobandır ve sürüsünden sorumludur. Erkek, ailesinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Kadın, kocasının evinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Hizmetkâr, efendisinin malının çobanıdır; o da sürüsünden sorumludur. Netice itibariyle hepiniz çobansınız ve güttüğünüz sürüden sorumlusunuz.” (Buhari, Cuma 11; Müslim, Ä°maret 20; Ebu Davud, Ä°maret 1; Tirmizî, Cihâd 27)

Yıllarca unvan sahiplerinden gördükleri eziyetlerin bitmesi için çocuklarını okutan çilekeÅŸ Anadolu insanı, sonunda onları iktidar ederek muradına erdi. Altın nesil unutulmuÅŸ protokolleri bile canlandırırken toplumu üretilmiÅŸ unvanlar üstünden yönetmeye baÅŸladı. Artık hayır sahipleri(!) bile sizinle tanışırken hangi STK’da gönüllü(!) çalıştığını gösteren kartvizitini uzatıyor. Hâlbuki müminler unvan deÄŸil sorumluluk üzerinden kendine emanet saydıklarına sahip çıkmak suretiyle çoban kılınmışlardır. Ä°nsanları üretilen korkular yardımıyla sürüleÅŸtirip çobanlık unvanına sahip olmaksa ancak muhafazakârlık dininin bir amelidir.

Sahi dostlar size emanet edilenlere yaptığınız muamelelerden dolayı hesaba çekileceğinize inanıyor musunuz? Yoksa kutsal turizm yolculuğu öncesi hesabı kapatırım, kapanmayan hesapları da cenazeme katılanlardan imam yardımıyla sıfırlarım diye mi düşünüyorsunuz?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.