Sosyal Medya

Makale

Bir Sövgüye 80 Sopa

ÖtekileÅŸtirmeye malzeme kıldığımız sözü yitirdik. Her türlü zorluÄŸa göğüs gerilerek bize ulaÅŸtırılan hakikatin gereÄŸini yapamayınca söz bizden alındı. Emanete hıyanet edince doÄŸru söz gitti geriye sövgü kaldı. Söverek mücadele(!) edilen platformlara malik(!) kılınınca sövmelere doyamaz olduk. Sövdükçe sövesimiz geldi. ‘Benim şöyle sövdüğüme siz ne dersiniz?’ sorusunu kuyuya atanlar kuyu başında toplanan küfürbazları cemaati sandı. Sövgü cihat, söven mücahit sayıldı. Her sabah ‘gel de sövme’ kıvamında o kadar çok olay atılıyor ki operasyon merkezlerince, buna karşılık vermek için yaÅŸayan aymazlara gün böyle doÄŸuyor.

Güzel Türkçemizde, sövgü-küfür, sövmek-küfür etmek, söven-küfürbaz diye karşılık bulmuÅŸtur. Yani sövmek, söylenince dinden çıkaran sözlerden sayılmış mutena lisanımızda…

Bu tip aymazları uyarınca, size de sövme veya beraberindeki cahillere sövdürme riskine karşın acaba nasıl bir yol izlenmeli? Zira sövülmek bize dövülmekten daha ağır gelir. Geçenlerde tanıdığımı sandığım biri beğenmediği biri için, o zina eden bir annenin çocuğudur deyince elim ayağım boşaldı. Fahişe bir kadının oğlu olmakla aşağılaması, karşıtını ve eylemini yerle bir etmek içindi. Üstelik bu sövgü mailini onaylayıp iştirak edenlerin çokluğu, yapılan edepsizliğin farkında olunamadığının en açık göstergesiydi. Organize bir küfür eylemiyle karşılaşmıştım...

Müslümanların, fuhuÅŸa itileni kurtarmak veya bu bataklıkta oluÅŸan nesilleri korumak yerine bununla ilgisi olmayanlara iftira atmaları, bizi hakikatin niye terk ettiÄŸinin en açık delilidir. Ãœstelik bu küfür, bir sövgüyü aÅŸmış ve bir iftiraya dönüşmüştür. Kuran’da iffetli kadınlara iftira atanlara dair cezai uygulama çok açık bir ÅŸekilde anlatılmıştır.

İffetli kadınlara zina etmekle suçladıktan sonra, bu konuda dört şahit gösteremeyenlere seksen sopa vurunuz ve artık şahitliklerini hiç kabul etmeyiniz. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir.(Nur / 4)

Bu iğrenç küfür sözünde karşı tarafın annesinin fuhşu meslek edindiği iftirasının ahiretteki karşılığı ise dayanılmazdır. Ama asıl aymazlık, sövmek, karşılığında sövmeyi getiren en çirkin fiilerden biri olduğunun unutturulmasıdır. Aslında söven neye sövdürdüğünü bilmeyendir.

 Abdullah Ä°bni Amr Ä°bni Âs’tan (rah) rivayet edildiÄŸine göre Resûlullah (sav);

- “Bir kimsenin kendi ana babasına sövmesi büyük günahlardandır” buyurmuÅŸtu. Ashâb-ı kirâm:- Ya Resûlullah! Ä°nsan kendi ana babasına hiç söver mi? deyince:

-“Evet, tutar birinin babasına söver, o da onun babasına söver. Birinin anasına söver, o da onun anasına söver” buyurdu. Müslim, (Ä°man 146. Tirmizî, Birr 4)

Başka bir rivayete göre Resûlullah (sav)

- “Ä°nsanın kendi ana babasına sövmesi en büyük günahlardandır” buyurmuÅŸtu.

Ashâb-ı kirâm:- “Ya Resûlullah! Bir kimse kendi ana babasına nasıl söver?” deyince:

- “Birinin babasına söver, o da onun babasına söver. Adamın anasına söver, o da onun anasına söver” buyurdu.  (Buhari, Edep 4. Ebu Davud, Edep 120)

Resulullah’ın(sav) pak sünnetine göre, karşındakinin anne veya babasına söven kendi ana babasına sövülmesine zemin hazırlayandır. Ãœstelik sövmek bir mücadele biçimini aldığında, kutsal sayılan her ÅŸeyi yakıp kavuran, asla söndürülemez bir yangına dönüşür.

Onların Allahtan başka yalvarıp sığındıkları (varlıklar)a sövmeyin ki onlar da kin ve cehaletten dolayı Allaha sövmesinler: zira Biz her topluma kendi yaptıklarını güzel gösterdik. (Ama) zaman geldiğinde onlar Rablerine döneceklerdir: O zaman Allah onlara bütün yaptıklarını (en doğru şekilde) anlatacaktır.(Enam / 108)

Sövenler ve onu destekleyenler, kutsal saydıklarından gün be gün uzaklaşırlar… Yani küfretmek, dünyayı ve ahireti cehenneme çeviren bir yaÅŸam biçimidir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.