Sosyal Medya

Makale

Erdoğancılar ve Tayyipçiler

Ak Parti’yi ve Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı seven/savunan bir kesimi ikiye ayırmak mümkün: “ErdoÄŸancılar” ve “Tayyipçiler”.

Tayyipçilere baktığımızda; samimi, dindar, sadece Türkiye’nin deÄŸil diÄŸer Müslüman coÄŸrafyaların endiÅŸe ve sancısını çeken kiÅŸiler olduÄŸunu görürüz.

Tayyipçiler, Ak Partiden bir menfaat beklemedikleri gibi bilakis Ak Parti için kendilerinden her türlü fedakârlığa hazır olduklarına şahidim.

Ak Parti’yi ve Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı, Müslüman olduÄŸu için ve diÄŸer Müslüman ülkeler için bir ÅŸeyler yaptığına/yapmaya çalıştığına inandıkları için seviyor ve destekliyorlar.

Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın hastası gibi gözükseler de aslında Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Ä°slami ÅŸahsiyetine/duruÅŸuna hastalar.

Tayyipçilerin ikinci bir gizli ajandaları yoktur; dışarıda ne konuşuyorlarsa kapalı kapılar ardında da konuştukları aynıdır.

Bir de ERDOÄžANCILAR var ki kraldan daha kralcılardır; ErdoÄŸan’dan daha fazla ErdoÄŸancı, Ak Partiden daha fazla Ak Partilidirler.

Her devrin adamı” denilen tiplerdir. Hesapçı, menfaatperest ve sinsisidirler.

Yükselmek/emellerine ulaşmak için ayaklarını kaydırmayacakları, sırtını basmayacakları kimse yoktur.

Dindarmış gibi gözükürler ama Ä°slam’dan ve Müslümanlardan pek hazzetmezler.

ErdoÄŸan’ı sever gibi gözükseler de daha çok ErdoÄŸan’ın kendilerine sunduÄŸu/sunmasını ümit ettikleri iktidar nimetlerini seviyorlar.

Erdoğancıların bir kısmı eski İslamcı tayfa iken, büyük çoğunluk liberal kesimden oluşuyor.

Tayyipçilerin aksine hep ikinci bir gizli ajandaları var. Kapı önünde konuştukları ile kapı arkasında konuştukları birbiriyle çelişebiliyor.

Herkesten daha fazla ErdoÄŸancı gözüküyorlar ama yarın çıkarlarıyla çeliÅŸtiÄŸinde veya ErdoÄŸan’dan daha fazlasını vereceÄŸine inandıkları biri çıkarsa eminim ki ErdoÄŸan’ı ilk terk edecekler de bunlardır.

Parti içinde İslami hassasiyeti olan ve hırsızlığa/yağmaya müsaade etmeyenler bunların iftira ve ayak oyunlarıyla partiden uzaklaştırılıyorlar.

Tayyipçiler birer birer küstürülüp uzaklaştırılırken, Erdoğancıların parti içindeki varlığı ne yazık ki her geçen gün artıyor.

Ak Partiyi değerlendirirken bu iki kesimi göz önüne alarak değerlendirmekte fayda var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.