Sosyal Medya

Makale

Üslup - Duruş - Tavır

Mümin Allah’a dayanır. Vahyin ÅŸahitliÄŸini yapar. Kur’an’dan ayetleri okudukça imanı artar. Hayatın içini doldurur.

Mümin Allah’a bağımlı kalarak, onun gözetiminde; eylemlerinde, düşüncesinde, duygularında ahlaklı olur.

Mümin Allah’a sığınarak hürleÅŸir.

Mümin imanında yara açmayandır.

Mümin, çelikten adam olmalıdır. Düşünce ve eylem bütünlüğünü somutlaÅŸtıran adam.  Ä°nançlarına, düşüncelerine deÄŸer yargılarına kardeÅŸlerine sırtını dönmeyen adam.

Mümin eylem adamıdır. Uzun yol yürüyüşçüsüdür. Zaten yürümesi eylem bildirir, eylemlilik halidir. Devingen bir ruha sahiptir. Yürürken, hayatı dünya ve ahiret bütünlüğü içinde kavrar.

Mümin; her an yaÄŸmurlar indirecek bulutları, en acımasız  fırtınalar estirecek rüzgarları sürekli yüreÄŸinde taşır.

Bütün acılara, yalnızlıklara, hüzünlere, umutlara onurlu bir biçimde tanıklık eder. Bu ruhsuz çağı anlar.

Bu ihanetler çağında, inanmanın ve inandığını yaşamanın gönlüne düşürdüğü sükunetle en güzel üslupla davetini gerçekleştirir. Yaşamanın ve yaşatmanın hazzını duyar.

Muhammed’i bir duruÅŸla, damla damla damıtılan sabırla yarınların güzelliÄŸini ortaya çıkarmaya çalışır.

Mümin kimseye sitem etmez. En azılı kafirden, müşrikten, münafıktan öğreneceği, çıkaracağı dersler vardır.

Mümin, her ÅŸeyi Allah için, her ÅŸey Allah’a doÄŸru prensibini yüreÄŸine iÅŸler.

Mümin, İslam ile insan arasına girilmiş tüm perdeleri tutuşturandır. Allah ile insan arasına girmiş tüm putları tevhidi baltasıyla parçalayandır.

Mümin hayatını Ä°slam’a adamıştır. Allah’a,  öte dünyaya, hesaba, mizana, hakka, adalete baÄŸlanmıştır.

Mümin, tepkici değil, etkicidir. Şartlar ne olursa olsun etki eder, tepki karşı taraftan gelsin önemli değil, yoluna devam eder.

Mümin, rutubet uykularında olan, insanları, uyku ve kabuslarından uyandırmaya çalışır. Çağın insanları, derin bir güvensizlik, büyük bir umutsuzluk duyguları içinde ölüm terleri döktüren yalnızlıklar içindedir.

Mümin bu kalpsiz dünyanın kalbi, insanlığın geriye kalan son vicdanı olan, Allah ile yürümenin müthiÅŸ hazzını tadandır. Åžuursuz  ve ÅŸerefsiz kesimlerden meleler ve mütreflerden gelen tehditlere boyun eÄŸmeyendir.

Mümin, Musa’nın düşmanları olan, firavun, Karun, Belam üçlüsüne karşı teyakkuz halindedir.

Münafıkların ihanetine, halkın cehaletine, dindarların fesadına, mollaların-uçanların kaçanların dinsizliğine ruhanilerin dünya perestliğine ve daha bir çok şeye karşı koymaya çalışandır. Ad ve Semud kavmini aratmayacak entelektüel geçinen soysuzlara karşı direniş siperlerini muhkem tutmak Müminin görevidir.

Mümin, mütedeyyin kapitalistlere karşı Ebu Zerce duruşunu gösterip, açların, yoksulların, fakirlerin dertlerine ortak olma bilincini canlı tutar.

Mümin, yorumlarıyla, uydurma masallarla, yeni bir din icat eden modern yobazlardan hesap sorandır. Mümin, anlayan bir gönül-akıl sahibidir.

Halkları, hurafe perestlik, donukluk, geri kalmıştır. Fakirlik ve cehaletin zillet zincirlerinden kurtulması için mücadele eder.

O Mümin ki, bir adalet savaşçısıdır.

Mümin fitne sektörünün müşterisi değildir. Ümmet bilinci içinde, sosyal vahdeti sağlamanın mücadelesi içindedir. Müminler kardeştir ilahi düsturunu bayraklaştırandır..

Allah için sever, Allah için buÄŸzeder.  Tavır sahibidir. Allah’ın dur dediÄŸi yerde durur. Klas duruÅŸunu bozmaz… Kuran’ı ahlak edinip bu ahlak çerçevesinde insani iliÅŸkilerini sürdürür…

Ãœslubuyla, duruÅŸuyla,  ciddiyetiyle, tavrıyla adam gibi Müslüman adam gibi adamdır vesselam…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.