Sosyal Medya

Makale

Başbakan niçin istifa etti?

SessizliÄŸiyle namlı okurlar, son siyasi geliÅŸme hakkında sual etmiÅŸler. Bunun üzerine BaÅŸbakanın istifasının nedenleri hakkında bilgi toplamak için, yandaÅŸ ve karşıt yazarlara ait yüze yakın köşe yazısı okudum. Sonuç olarak çok ÅŸey söyleyip hiçbir ÅŸey söylememenin adının köşe yazarlığı olduÄŸunu fark ettim. Yazarlar ilk günden itibaren bildiklerini iddia ettikleri durumun ne olduÄŸunu yazmayı unutuvermiÅŸler. Herkesin medyadaki koltuÄŸunu saÄŸlamlaÅŸtırma cümlelerini ardı ardına dizince iÅŸin aslı buhar olup uçuvermiÅŸ. Sanki her ÅŸey spor yazarlığının skor yazarlığına evirilmesiyle ile istikamet deÄŸiÅŸtirmiÅŸ gibi…

 

Netice olarak bu istifa hakkında ne yazık ki ‘sorulanın ilmi, sorandan ziyade deÄŸildir’ demekten baÅŸka bir yorumda bulunamıyorum. Ãœstelik son zamanlarda hayvanlar âlemiyle ilgilenir oldum. Orada nizam ve intizam var, hikmet var, merhamet var, dayanışma var, devredebilirlilik var. Hatta bakmayı bilenler için hayata dair birçok dersler var. Bundan dolayı hayvanlar âlemine ait haberlere kulak kabartmış durumdayım… Ne gibi mi?

 

Adlarının siyasi çekiÅŸmeye alet edilmesinden rahatsız olan Pelikanların bu konudaki tepkilerini dile getirememe sebeplerinin, keseli gagalarının balıkla dolu olmasıymış. Ä°sviçreli bilim insanlarının son buluÅŸu olan it izine benzemeyen at nalı teknolojisinde sona yaklaşılmış olması, atlar harasında coÅŸkuyla karşılanmış. Dinleme teknolojisindeki geliÅŸmeler sonrası ‘kuÅŸlar söyledi’ diyenlerin azalmasını protesto etmek için toplanan kuÅŸ meclisi, üç seher vaktinde sessiz kalınmasını kararlaÅŸtırmış. Bu protestoya horozların da destek vermesi bekleniyormuÅŸ. ‘Bugün acaba köşe yazarları ne yumurtlamış?’ diye internette gezinen tavukların sanal âlemle artan teÅŸviki mesaisi sonrası yumurta fiyatlarının zamlanmasından endiÅŸe ediliyormuÅŸ. Samatya sahilini doldurularak arttırılan vatan toprağında toplanan yüzlerce martı, çığlık çığlığa ortalığı ayaÄŸa kaldırma sebebinin, kendilerine atılan simitlerin gdo’lu olduÄŸu söylentisinden kaynaklandığı sanılıyormuÅŸ.

 

‘Niye doÄŸduÄŸumuz günden beri sürünüyoruz?’ itirazıyla ünlenen  ‘yeni yılan hareketi’ bunun kaderleri olmadığını, aralarındaki teslimiyetçi yılanların çokluÄŸu yüzünden süründüklerini dillendirmeye baÅŸlamışlar. Kutu sütlerin içinde inek sütü oranının %10’a indirilmesini, ot yemeyip sadece su içerek boykot eden inekler, ‘su katılmış süt’ günlerine geri dönülmesi için koyunlar ve keçilerle dayanışma görüşmelerine yeÅŸil ışık yakmışlar. Kondukları pencere ve balkonlarda, hane sahiplerinin anlaÅŸmazlıklarına ÅŸahit olan kumruların yaÅŸamı tek başına sürdürme eÄŸilimlerinin artması kaygıyla karşılanmış. Balık yemeyi bırakıp, kargaların av partilerine katılan martıların, türlerinin azalmasına yol açtığı endiÅŸesini dile getiren güvercinler, sürdürülen bu ortak saldırının tarih kitaplarına bir  ‘soy kırım’ olarak geçmesi konusunda lobi faaliyeti baÅŸlatmışlar. Yüzlerce deve kuÅŸunun aynı anda kafalarını gömmeyi adet ettikleri kumsalı, gizli örgütlenmelerin mekân tutmasından endiÅŸe eden güvenlik kuvvetleri teyakkuzdaymış. DoÄŸuÅŸtan kalıcı konut sahibi kaplumbaÄŸaların göl çevresinde bir araya gelerek gerçekleÅŸtirdikleri ‘Venedik House’ projesinden nemalanamayan faiz lobisi, kendisinden bağımsız hareket etmeye meyleden bu yeni sektörünün orman ekonomisini çökerteceÄŸini gösteren grafikleri yayınlamış…


Not; Bu yazı, spekülatif ve yanlı yayınlarla, yalan haberlerle, hakikati örtmekle vazifeli, yandaş veya karşıt, tüm yazılı ve görsel medyayı protesto etmek için yazılmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.