Sosyal Medya

Makale

Bir Saldırıya ait Tek Görüntü

Google görsellere “11Eylül Saldırısı” yazınca Dünya Ticaret Merkezine ait kulelere çarpan uçak fotoÄŸrafından baÅŸka görüntüye ulaÅŸamazsınız. Dünyanın en büyük medya ve haber ajanslarının, internetteki en çok abonesi olan facebook ve youtube’ye ek olarak diÄŸer ülkelerin haber temsilciliklerinin olduÄŸu bir ülkede bu önemli saldırıya ait tek bir görüntüye mecbur bırakılmak izahı zor bir meseledir. Zira medyanı en sevdiÄŸi ‘atlatma haber’ için bulunmaz fırsat birilerinin olay mahalinin karartması sonucunda heba edilmiÅŸtir. Bu saldırıda ölen 2996 kiÅŸiye ait parçalanmış, yanmış ceset fotoÄŸrafları ise hiçbir yerde yayınlanmamıştır.

 

Zihnimize kazınan görüntülerde sadece kurmaca terör örgütü vardı. ABD bu görüntüler üzerinden dünya çapında bir algı yönetimi gerçekleÅŸtirerek Afganistan’ı ve Irak’ı iÅŸgaline kılıf hazırlamış olduÄŸu herkesçe malumdur. Kendi acziyetini gösteren vatandaÅŸlarının ceset fotoÄŸraflarını yayınlamak yerine Ä°slami fobiyi canlandıracak cihadist(!) düşmanı resmetme ısrarıyla bu saldırıyı kendi lehine bir zafere çevirdi. Bu algı operasyonun gerçekleÅŸme ÅŸeklinden şüphe duyanlar bunun kurmaca bir saldırı olduÄŸunu öne süren yüzlerce komplo teorisi üretmiÅŸ olmasına karşın atı alan çoktan Ãœsküdar’ı geçmiÅŸtir.

 

Bu saldırıda hayatını kaybedenler için her yıl çiçekler eşliğinde yapılan anma törenleriyle bir taraftan ulusal hassasiyetler arttırılırken diğer yandan Müslümanlara karşı azalan kinlerin tazelenmesini sağlanır. Bir taşla kaç kuş vurulduğunun tespit edilemediği bu algı operasyonunu tek bir görüntü üzerinden sürdürülme kararlılığı herkes için ibretliktir.

 

Peki, bunu görmesine raÄŸmen unutan, her an benzeri saldırılara hedef olma ihtimali bulunan Müslümanlar bundan bir ders çıkartılar mı? Ne yazık ki hayır… Bugünlerde Halep ÅŸehrinin bombalanmasını, parçalanmış çocuk ceset fotoÄŸrafları üzerinden öğreniyoruz. Bu acıyı facebook üzerinden yayan bizim köyün aymazları, yeisi ve yılgınlığı arttırdıklarının farkında deÄŸiller. Ä°zzetin kaybedildiÄŸinin en açık göstergesi ceset fotoÄŸraflarını yayınlamayı marifet sanan bu aklıevvellerin çoÄŸalmasıdır. Bir psikopatı diÄŸer insanlardan ayıran en büyük özellik psikopatların empati kuramamasıdır. BoÄŸulan veya parçalanan cesetler ümmetin çocuklarına aittir. Yani bizim üzerimize titrediÄŸimiz çocuklarımızın kardeÅŸlerine... Sizin başınıza böyle bir felaket gelse ve baÅŸka ülkelerdeki Müslümanlar çocuklarınızın ceset fotoÄŸraflarını yani tarifsiz acınızı bir tebliÄŸi malzemesi olarak kullansa ne hissederdiniz?

 

11 Eylül saldırısının fotoÄŸraflarını yayınlamasına izin verilmeyen ajansların Halep saldırısının ayrıntılarını fotoÄŸraflaması sizce rastlantı mıdır? Bu kanlı ceset fotoÄŸraflarını bize ulaÅŸtıranlar kimlerdir? Dikkatli bakarsanız bu fotoÄŸraflarda tek gözükmeyen ÅŸey bu katliamı yapanlardır. Yani düşmanı göstermeyen, hepimizi ağıt yakan kadınlar konumuna indirgeyen bu acziyet, üstelik aramızdaki gafiller eliyle yayılıyor. Elde kalan, düşmanın benzin dökülmüş bayrağını sloganlar eÅŸliÄŸinde yakmak kadar kısa bir tepki ve kanıksanmış bir yenilgi daha…

 

Bu algı operasyonunu yapan Amerikalılardan öğreneceğimiz en önemli şey, yayınladığımız fotoğraflarda düşman apaçık görünmeli ve onlarla mücadeleyi sürdüren kardeşlerimizin kutlu gayretleri fark edilmelidir. Bu yolda şehit düşen kardeşlerimizin ceset fotoğraflarını yaymak onların temiz hatıralarına ihanet etmektir. Bu da ancak gâvurların yerli işbirlikçilerine yaraşır bir durumdur. Zira düşman bu fotoğraflar üzerinden kalan son mücadele direncimizi de yok etmek istediği sağır sultana bile malum olmuştur.

 

Bundan sonra ister kanlı fotoÄŸraf yayınlayan ceset sevici olun, isterseniz tövbe edip tüm yayınladığınız fotoÄŸrafların hepsini silin, yayınladıklarınız insafınızı göstergesidir…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.